Έμπνευση και τέχνη «στην υγειά των θαλασσών»!

Μια δημιουργική δράση για την υγεία των θαλασσών πραγματοποιεί η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA, μία από τις πιο ιστορικές περιβαλλοντικές οργανώσεις στην Ελλάδα για καθαρές και υγιείς θάλασσες. Καλεί μαθητές και μαθήτριες Λυκείου να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν το δικό τους έργο για την προστασία και υγεία των θαλασσών (ζωγραφική, φωτογραφία, κολάζ, κάποιο σύνθημα) στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εικαστικής Τέχνης με θέμα: «Η θάλασσα είναι ζωή!».

Τα τρία διακριθέντα έργα θα «ντύσουν» τα θερμός της HELMEPA -συμβάλλοντας στη μείωση πλαστικών μίας χρήσης- και θα φέρουν το ονοματεπώνυμο του/της καλλιτέχνη/ιδας. Επιπλέον, η Επιτροπή Αξιολόγησης που αποτελείται από διακεκριμένες προσωπικότητες του πολιτισμού και των τεχνών θα επιλέξει ακόμα τριάντα έργα για να συμπεριληφθούν σε Ομαδική Έκθεση (Ιούνιος 2023) με θέμα «Η θάλασσα είναι ζωή» και ευρεία προβολή της πρωτοβουλίας.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων η Τρίτη 18 Απριλίου 2023, και περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό στην ιστοσελίδα https://helmepa.gr/artcontest

Φέτος το καλοκαίρι, θα πίνουμε νερό από θερμός της HELMEPA, «στην υγειά των θαλασσών»!

eep logo