Με τον υπουργό κι όχι τον δήμαρχο

karakosta evi 2

Απέναντι σε μια πραγματικά δύσκολη ερώτηση, που αντανακλά όμως τη δύσκολη πραγματικότητα, βρέθηκε η εικονιζόμενη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της Β’ Πειραιά Εύη Καρακώστα. Παραχωρώντας συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ το Σάββατο, ρωτήθηκε ευθέως ποιον «αριστερό» της περιοχής της υποστηρίζει. Τον δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο, ή τον υπουργό αναπληρωτή Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, οι οποίοι είχαν διασταυρώσει δημοσίως τα ξίφη τους με δηλώσεις και αντιδηλώσεις σχετικά με την εγκατάσταση hot spot για τους πρόσφυγες στο Σχιστό.
Η δύσκολη θέση της κυρίας Καρακώστα, έγκειται στο γεγονός ότι ο μεν δήμαρχος Χρ.Βρεττάκος εκλέχθηκε δήμαρχος με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα στο δήμο όπου για πάνω από 20 χρόνια η Εύη Καρακώστα ήταν συνεχώς υποψήφια δήμαρχος και δημοτική σύμβουλος, υποστηριζόμενη από ανεξάρτητα αριστερά δημοτικά σχήματα. Ο δε Δ.Βίτσας τοποθετήθηκε «αυθαιρέτως» επικεφαλής της λίστας του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Πειραιά τον περασμένο Σεπτέμβριο, προφανώς για να καλύψει το κενό του Π.Λαφαζάνη, πάνω όμως από την δεύτερη σε σταυρούς Νίνα Κασιμάτη κια την τρίτη  Εύη Καρακώστα, ενώ με την υπουργοποίησή του – και ενώ θεωρείται βέβαιον ότι θα μείνει υπουργός σε περίπτωση ανασχηματισμού, ακόμη κι αν αλλάξει χαρτοφυλάκιο – ελαχιστοποιούνται οι ελπίδες της ίδιας να αναλάβει κυβερνητική θέση.
Παρ’ όλα αυτά, η Εύη Καρακώστα ευθέως τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας hot spot στο σχιστό, «αδειάζοντας» τον δήμαρχο Βρεττάκο, καθώς υπογράμμισε ότι σε κρίσιμα ζητήματα δεν μπορεί να προτάσσονται διαδικαστικά θέματα έναντι της ουσίας και τονίζοντας πως οι πρόσφυγες δεν είναι σκουπίδια, για να λέμε ότι δεν τους θέλουμε στον δήμο μας, ας πάνε παραδίπλα…