Τολμηρός Μαρκόπουλος...

Ο πόνος κρατάει μέρες. Σε μια τέτοια τραγωδία με τόσα νέα παιδιά, όπως αυτή στα Τέμπη, κρατάει πολλές μέρες. Κάποτε όμως υποχωρεί και δίνει την θέση του στην λογική.
Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, βουλευτής της ΝΔ στην Β' Πειραιά έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για "ακραία ρητορική". Ανεξάρτητα από το αν αυτή η μομφή έχει βάση ή όχι, εκείνο που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς είναι ότι ο Δημήτρης Μαρκόπουλος "δεν μασάει τα λόγια του".
Ακόμη και σε δύσκολες καταστάσεις. Όπως τώρα, που πρώτος ο ίδιος από τους βουλευτές της ΝΔ βγήκε και υποστήριξε πως ο Κώστας (Αχιλλέα) Καραμανλής πρέπει να είναι υποψήφιος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος. Μπορεί η άποψη αυτή να οφείλεται και στο γεγονός ότι ο Πειραιώτης βουλευτής με τον Σερραίο έχουν στενή πολιτική σχέση εδώ και χρόνια.
Ίσως πάλι γιατί ο Δημήτρης Μαρκόπουλος διερμήνευσε, με τα αντανακλαστικά του δημοσιογράφου (που πάντα παραμένει), την επιλογή του Μαξίμου για την υποψηφιότητα ή μη του Κ. Καραμανλή. Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς με αυτό που είπε σε φίλο του: "Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος αμετάκλητα καταδικασθείς πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ή ο Πολάκης και να μην είναι ένας υπουργός που προφανέστατα δεν έχει ποινικές ευθύνες, αλλά ανέλαβε τις πολιτικές ευθύνες που του αναλογούν. Όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν για τον Παππά, ότι θα κριθεί από τον λαό, έτσι πρέπει να γίνει και με τον Κώστα Καραμανλή. Πρέπει να κριθεί από τον λαό και τους ψηφοφόρους της περιφέρειας του".
Αλήθεια, δύσκολο να διαφωνήσει κανείς...