Συλλεκτικό ημερολόγιο για τα 100 χρόνια της Νίκαιας

Αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την ίδρυση της Νίκαιας, είναι το φετινό συλλεκτικό ημερολόγιο του δήμου, το οποίο περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, σημαντικές αναφορές στην ιστορία και τη διαδρομή της πόλης.

«Φέτος στις 18 Ιουνίου η πόλη μας κλείνει τα 100 χρόνια από την ημέρα που μπήκε ο θεμέλιος λίθος μιας νέας πόλης που δημιουργήθηκε αποκλειστικά από πρόσφυγες που ήρθαν στην Ελλάδα μετά την καταστροφή του 1922. Εκατό χρόνια από τότε που από άγονη γη με πολλή δουλειά, κόπο και αίμα φτιάχτηκε μια νέα πόλη που από τότε προοδεύει συνεχώς», αναφέρει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης.

Ενώ προσθέτει: «Σήμερα αυτή η πόλη έχει Μετρό, Πανεπιστήμιο, δεκάδες χώρους πολιτισμού και αθλητισμού και όλα όσα χρειάζεται να έχει μία σύγχρονη πόλη. Θα συνεχίσουμε να τιμάμε την πόλη μας καθημερινά και να την κάνουμε καλύτερη». Ο δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη ακόμη τόνισε, πως θα συνεχιστούν οι επετειακές εκδηλώσεις και δράσεις για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της πόλης.

eep logo