Περί διορισμών

ypoyrgeio naftiliasΣτη συζήτηση που καλά κρατεί εδώ και μέρες σχετικά με διορισμούς ως μετακλητών υπαλλήλων «φίλων, γνωστών και συντρόφων» από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενεπλάκη τελευταία για δυο περιπτώσεις και ο υπ.Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας. «Κατηγορείται» λοιπόν πως προσέλαβε ως μετακλητούς υπαλλήλους μια δημοσιογράφο που είναι, λέει, σύζυγος ενός σκηνοθέτη, ο οποίος με τη σειρά του επιμελείται τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του Αλέξη Τσίπρα. Κι ακόμη, ότι προσέλαβε ως συνεργάτη στο γραφείο του, κάποιον που είναι, λέει, σύντροφος της εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ρ.Σβίγκου. Φοβερές αποκαλύψεις. Τεράστια σκάνδαλα… Λες και δεν ζούμε στην Ελλάδα, ζούμε σε κάποια χώρα σαν τη Σουηδία.

Κατ’ αρχήν οι μετακλητοί υπάλληλοι δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι και η θητεία τους ολοκληρώνεται αυτοδίκαια την ημέρα που φεύγει από τη θέση του ο πολιτικός τους προϊστάμενος. Δηλαδή και ανασχηματισμός να γίνει, και σε άλλο υπουργεί, που λέει ο λόγος να πάει ο Θ.Δρίτσας, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι χάνουν τη θέση τους και φυσικά την αμοιβή τους. Επί της ουσίας τώρα. Οι κατηγορίες για την υπόθεση της δημοσιογράφου είναι γελοίες και προδίδουν απλώς την κακόβουλη πρόθεση κάποιων να στοχοποιήσουν ανθρώπους. Κάθε υπουργός θέλει έναν επαγγελματία δημοσιογράφο, να του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη, να τον ενημερώνει για το γίνεται, γράφεται, λέγεται, ακούγεται. Και γενικότερα να χειρίζεται τις σχέσεις του με τα ΜΜΕ. Το ποιον εμπιστεύεται γι’ αυτήν την πολύ ευαίσθητη θέση, είναι απόλυτα δική του υπόθεση.
Μιλώντας ο ίδιος ο Θ.Δρίτσας με δημοσιογράφους, μόλις είχε αναλάβει το υπουργείο για πρώτη φορά, πέρυσι τέτοια εποχή, είχε δεχθεί τη συμβουλή να επιλέξει έναν δημοσιογράφο που να μην έχει σχέση με το ναυτιλιακό ρεπορτάζ και τον Πειραιά. Επέλεξε έναν άνεργο της κλειστής ακόμη ΕΡΤ, που πάντως ήταν Πειραιώτης. Και στην πορεία, αφού άνοιξε η ΕΡΤ, επέστρεψε εκεί και ο Θ.Δρίτσας έμεινε χωρίς δημοσιογραφική υποστήριξη. Μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, επέλεξε για τη θέση μια παντελώς άγνωστη στον Πειραιά και στη Ναυτιλία δημοσιογράφο, που πάντως αν κρίνουμε από την μέχρι σήμερα πορεία της είναι εξαιρετικά χαμηλών τόνων και κάνει καλά τη δουλειά της. Η αμαρτία της όμως είναι πως είναι σύζυγος ενός σκηνοθέτη που συνεργάζεται με τον πρωθυπουργό. Φοβερό έγκλημα…
Για τη δεύτερη υπόθεση, οφείλει να αναγνωρίσει κανείς στους δημοσιογράφους που την αποκάλυψαν ότι είναι φοβερά λαγωνικά. Είδαν από την κλειδαρότρυπα της κρεβατοκάμαρας της ωραίας νεαράς εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με ποιον κοιμάται και κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν με έναν συνεργάτη του υπουργού Ναυτιλίας. Εντυπωσιακό! Τους ξέφυγε όμως ότι άλλος συνεργάτης του υπουργού είναι γιος παλιάς συντρόφου του Θ.Δρίτσα, που μάλιστα έχει διατελέσει στέλεχος στην οργάνωση Παλιάς Κοκκινιάς του Συνασπισμού τη δεκαετία του 1990. Αυτό κι αν είναι σκάνδαλο!

Για να σοβαρευτούμε πάντως, είναι αυτονόητο ότι για τους στενούς του συνεργάτες ένας υπουργός ούτε open gov θα κάνει, ούτε στον ΟΑΕΔ θα πάει. Στη δεξαμενή φίλων, συντρόφων και γνωστών θα τους αναζητήσει. Και στο κάτω-κάτω, προσωπικά το Θοδωρή Δρίτσα, μπορεί να το κατηγορήσει κανείς για την πολιτική του στάση σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, όχι όμως γι΄ αυτές τις βλακείες…

ETEKA_Desktop

eep logo