Οι δυο "ψυχές" του ΣΥΡΙΖΑ - και στον Πειραιά...

Κατ' αρχήν τα γεγονότα. Το Portnet δέχεται επίσημη πρόσκληση για την κοπή της πίτας του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά. Στη συνέχεια ο ίδιος ο γραμματέας/συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος κάλεσε τηλεφωνικά το Portnet για να επαναλάβει και να επιβεβαιώσει την πρόσκληση. Το παλαιότερο (και κατά τεκμήριο μεγαλύτερο ειδησεογραφικό portal του λιμανιού) ανταποκρίθηκε και βρέθηκε στον "Πειραϊκό Σύνδεσμο", όπου έγινε η εκδήλωση. Η υποδοχή θερμή, με εναγκαλισμούς και φιλιά - εκλογές άλλωστε έρχονται...
Κι ενώ όλα κυλούσαν με μια θεσμική κανονικότητα, από βουλευτές και στελέχη του κόμματος, και θα έλεγε κανείς ότι στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί πλέον η λογική και ο πολιτισμός στο κόμμα, κάποιος εζήλωσεν δόξα... Πολάκη!

Ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά και πλέον υποψήφιος βουλευτής στην Α' Πειραιά, ενώ ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε φιλικά με τον εκπρόσωπο του Portnet του επιτέθηκε με ανοίκειους χαρακτηρισμούς, ουσιαστικά απειλώντας τον - σε δύο φάσεις μάλιστα. Φυσικά οι ίδιοι οι σύντροφοι του τον "μάζεψαν", ενώ ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά ζήτησε με ευγένεια συγγνώμη από τον προσκεκλημένο του.

Ο λόγος της επίθεσης που δέχτηκε το Portnet ήταν το ρεπορτάζ του για τον "φανερό δείπνο" που είχε προηγηθεί και οι δηλώσεις του Θ. Δρίτσα ότι δηλώνει "παρών", αλλά αν χρειαστεί μπορεί να δηλώσει και "απών". Κάτι που υπό προϋποθέσεις μπορεί να οδηγήσει τον "Πολάκη του Πειραιά" στην Βουλή μετά από ενδεχόμενη παραίτηση του αναμφισβήτητα πρώτου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Πειραιά εδώ και χρόνια.

Κάπως έτσι αποτυπώθηκαν οι δυο "ψυχές" του ΣΥΡΙΖΑ στο μεγάλο λιμάνι: η θεσμική που αντιστοιχεί σε ένα κόμμα εξουσίας και η "τραμπική" που παραπέμπει σε γκρουπούσκουλο.

ΥΓ1.
Ο ίδιος ο Θ. Δρίτσας παραδέχθηκε αργότερα ότι όντως αναφέρθηκε στο "παρών" και "απών", εκτιμώντας ότι μπορεί να μην έπρεπε να αναδειχθεί έτσι. Μόνο που το τι αναδεικνύεται σε ένα ρεπορτάζ δεν αφορά τον πολιτικό, αλλά τον συντάκτη του κειμένου.

ΥΓ2.
Ο επίδοξος βουλευτής προφανώς έχει χρόνια να διαβάσει πολιτικό ρεπορτάζ. Διότι θα γνώριζε ότι μυστικά - και πολύ περισσότερο φανερά δείπνα - αποτελούν εδώ και χρόνια πρώτη ύλη του ρεπορτάζ.
Τέλος πάντων, δεν άντεξε στο δήμο Πειραιά και ετοιμάζεται να αποδράσει. Εφ' όσον πάντως καταφέρει να εισέλθει στην κεντρική πολιτική σκηνή, έστω κι ως αναπληρωματικός, θα του έλεγε κανείς ότι πρέπει να αποκτήσει την στοιχειώδη ψυχραιμία, που πάντα του έλειπε...

eep logo