Ο Ιωσήφ δεν συγχωρεί...

Θυμάστε την υπόθεση με το δήθεν κλείσιμο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά; Τότε που με πομπώδεις ανακοινώσεις η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά έλεγε ότι είχαμε μια "μέρα ντροπής" (ή κάτι τέτοιο) για την πόλη; Θυμάστε ότι το Δημοτικό ποτέ δεν έκλεισε, αλλά τελικά έγιναν κάποιες τεχνικές διορθώσεις στο σημείο που υποχώρησε μπροστά από την σκηνή; Θυμάστε που Μέσα φίλα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ έγραφαν την επόμενη μέρα ότι δήθεν εισαγγελέας είχε διατάξει το κλείδωμα του Θεάτρου και ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης αυθαιρέτως το άνοιξε;
Να μου πείτε με τόσο πυκνό πολιτικό χρόνο, αλλά και τόσα που γίνονται, που να τα θυμάστε όλα αυτά...

Δίκιο θα έχετε, αλλά δίκιο έχει κι όποιος τα θυμάται, δεν ξεχνάει και δεν συγχωρεί. Εν προκειμένω ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ, Ιωσήφ Βουράκης, υπό την πολιτική ευθύνη του οποίου λειτουργεί το Θέατρο. Και ο οποίος για πρώτη φορά στα 13 χρόνια της παρουσίας του στα δημοτικά έδρανα υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε άλλον δημοτικό σύμβουλο. Συγκεκριμένα ο Ιωσήφ Βουράκης μήνυσε τον επικεφαλής του δημοτικού ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Μπελαβίλα, που ήταν ο υπεύθυνος για εκείνα τα μυθώδη αλλά και για την ανήθικη προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε στον πρόεδρο του ΟΠΑΝ.

Σημασία βέβαια δεν είχαν τόσο τα ψέματα εκείνα, αλλά το γεγονός ότι το εμβληματικό για τον Πειραιά Θέατρο και η λειτουργία του συκοφαντήθηκε από έναν πρώην υποψήφιο δήμαρχο. Με δεδομένο δε, ότι το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ προαλείφεται για μια θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος του στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, ενώ ο Ιωσήφ Βουράκης είναι γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά, η δικαστική αυτή διαμάχη αναμένεται να έχει ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον.

Εκτός των άλλων και γιατί, όπως έλεγαν φίλοι του Ι. Βουράκη, άλλοι μπορεί να συγχωρούν η να ξεχνούν, αλλά "σε θέματα αρχής και ηθικής, ο Σήφης, όχι"!
Η (ενδιαφέρουσα, όπως αναμένεται) συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες λοιπόν...

eep logo