«Από σκουριά κι αλμύρα» : Η έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Μίχα

Σε μια βραδιά γεμάτη «από τέχνη και πολιτισμό» εξελίχθηκαν, τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Γιάννη Μίχα, με τίτλο «από σκουριά κι αλμύρα» την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου. Η έκθεση φιλοξενείται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπου συγκεντρώθηκε μεγάλο πλήθος ανθρώπων της Τέχνης, των Γραμμάτων και του Πολιτισμού.

«Θάλασσες κι ακρογιαλιές, ξωκλήσια και πολιτείες σκαρφαλωμένες στα βράχια συντροφεύονται από άνυδρα αιγαιοπελαγίτικα τοπία, ενώ αλλού μελτέμια και χαλάσματα των εποχών μαρτυρούν ταξίδια σε πλόες μακρινούς, καθώς αυτοί μέσα από τις σιωπές τους διαπλέκουν την ιστορία με τα αρχέτυπα και τα σύμβολα με τη γνώριμή μας καθημερινότητα», έγραψε, μεταξύ άλλων, για εκτιθέμενα έργα του Γιάννη Μίχα, η Ιστορικός Τέχνης & Θεωρίας του Πολιτισμού Αθηνά Σχινά.

Η έκθεση θα λειτουργήσει μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου 2023. Ώρες λειτουργίας Δευτέρα- Παρασκευή 11.00- 14.30 & 17.00- 20.00. Σάββατο 11.00- 14.30

Στην έκθεση παραβρέθηκαν πολιτικοί απ’ όλο το πολιτικό φάσμα, επιχειρηματίες, άνθρωποι της Ναυτιλίας και της Αυτοδιοίκησης, επιστήμονες, καλλιτέχνες και συνδικαλιστές, που τους ένωσαν τα πρωτότυπα, εξαιρετικά έργα του δημιουργού.



Μεταξύ άλλων στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά βρέθηκαν οι Βουλευτές της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος και Νικόλαος Μανωλάκος, του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, Νάντια Γιαννακοπούλου και Τόνια Αντωνίου, του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας.



Επίσης οι δήμαρχοι Πειραιά Γιάννης Μώραλης και Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης. Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αττικής, Γιάννης Σγουρός, πρώην Περιφερειάρχης Αττικής και Δημήτρης Κατσικάρης, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Νήσων. Οι Αντιδήμαρχοι Πειραιά Δημήτρης Καρύδης και Νέας Σμύρνης Νότης Γιατζίδης. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου Μανώλης Αντωνάκος.Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, Ιωσήφ Βουράκης. Ο τ. πρόεδρος του ΟΛΠ και του ΟΛΘ Α. Ε. Σωτήρης Θεοφάνης. Οι πρώην Υπουργοί Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος και Ναυτιλίας Γιάννης Διαμαντίδης και οι πρώην Υφυπουργοί Λουκάς Αποστολίδης και Χρήστος Αηδόνης. Οι υποψήφιοι βουλευτές Μ. Χριστοδουλάκης Β. Κατσαφάδος, Ανδρέας Βροντάκης, Τάκης Αθανασιάδης, Λεων. Αθανασιάδης, Δημ. Διαμαντίδης και Χρ. Σαλαλές. Οι πρώην Αντιπεριφερειάρχες Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και Στέφανος Χρήστου.Οι πρώην Δήμαρχοι Πόρου Σπύρος Σπυρίδων, Περάματος Γιάννης Λαγουδάκος και η τ. Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Γιώτα Γαζή.



Σε δήλωση του ο Γιάννης Μίχας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, τον πρόεδρο του ΟΠΑΝ Ιωσήφ Βουράκη, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Λευτέρη Γιοβανίδη και το προσωπικό για την φιλοξενία και την στήριξη της έκθεσης. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλους όσους με την παρουσία τους τον τίμησαν στα εγκαίνια της έκθεσης του “από σκουριά κι αλμύρα”.