Drones και για τη Δημοτική Αστυνομία Πειραιά!

Την εκπαίδευση της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά – Πολιτικής Προστασίας, στην χρήση συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών «drones», προτείνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς. Συγκεκριμένα το ΕΒΕΠ προτείνει την από κοινού συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.) για την εκπαίδευση.

Τον απαραίτητο εξοπλισμό προτίθεται να παραχωρήσει το ίδιο το ΕΒΕΠ, ενώ την εκπαίδευση θα αναλάβει, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, μετά από πρόταση του Διοικητή της, Γ. Δριτσάκου.

Για την υλοποίηση αυτών των χρήσιμων υπηρεσιών πρόληψης και προστασίας των Πειραϊκών επιχειρήσεων και Δημοτών, το Ε.Β.Ε.Π. προτείνει στον Δήμο Πειραιά να απευθυνθεί στην Υ.Π.Α. για περαιτέρω ενέργειες, καθώς και για την δρομολόγηση υπογραφής ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας, μεταξύ Δήμου Πειραιά, Υ.Π.Α. και Ε.Β.Ε.Π.
Σημειωτέον ότι το ΕΒΕΠ διαθέτει προσομοιωτή και εξοπλισμό εκπαίδευσης, τον οποίο έχει ήδη επιθεωρήσει ο Διοικητής και οι εκπαιδευτές της Υ.Π.Α.

Τέλος, το ΕΒΕΠ σημειώνει ότι στο άμεσο μέλλον ο Πειραιάς θα μπορούσε να έχει ένα «σταθμό drones» και για εμπορική χρήση, έτσι ώστε, σε συνεργασία με το λιμενικό σώμα, να μπορούν οι Πειραϊκές επιχειρήσεις να προμηθεύουν ακόμη και με εφόδια τα διερχόμενα, από το μεγάλο λιμάνι, πλοία.

eep logo