«Κατάθεση Ψυχής» του Δημήτρη Λιντζέρη

Μια «Κατάθεση Ψυχής», την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Λιντζέρη, γιατρού και για πολλά χρόνια βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, θα φιλοξενήσει ο Πολιτιστικός Πολυχώρος «Μάνος Λοϊζος» του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη (Θηβών 245) από τις 25 έως τις 30 Ιανουαρίου.

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα.
Θα χαιρετίσουν την εκδήλωση ο πρώην Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης και πρώην Πρόεδρος ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και ο Ομότιμος Καθηγητής του ΑΠΘ Ευάγγελος Λιβιεράτος, ενώ για τον Δημήτρη Λιντζέρη -ως ζωγράφο- θα μιλήσει η Ιστορικός Τέχνης και Θεωρίας του Πολιτισμού (ΕΚΠΑ) Αθηνά Σχινά, που επιμελείται την έκθεση των έργων του και τον εικαστικό του Κατάλογο.

Μέσα από τα έργα που ο Δημήτρης Λιντζέρης δημιούργησε και συνεχίζει να φιλοτεχνεί, με την δική του «κατάθεση ψυχής», αποτίει ένα είδος εικαστικού φόρου τιμής σε όσους θεωρεί πως συνέβαλαν με την ουσιαστική συνεισφορά και την αυτοθυσία τους, με την σκέψη επίσης αλλά και τους αγώνες τους, στην διαχρονική πορεία της πνευματικής κυρίως ζωής αυτού του τόπου, τροφοδοτώντας συναισθηματικά και ως συνεκτικός κινητήριος μοχλός (σε σχέση με το παρελθόν) την καθημερινότητά μας.