«Ροζ» ζυμώσεις…

Είναι γνωστό ότι ο επικεφαλής του δημοτικού ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά έχει εκφράσει την επιθυμία του να αποχωρήσει από τα δημοτικά πράγματα. Βέβαια, για όσους γνωρίζουν τον Νίκο Μπελαβίλα, η έκπληξη είναι ότι και πολύ άντεξε σε ένα καθεστώς ενδοπαραταξιακής γκρίνιας που ώρες – ώρες έφτανε και στα όρια της αμφισβήτησης. Τέλος πάντων, ο καθηγητής του ΕΜΠ έχει βάλει ρότα για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Πειραιά και Νήσων. Εκεί θα συναντήσει πιθανότατα και την Κατερίνα Λογοθέτη, κόρη του Στέλιου, πρώην δημάρχου Πειραιά και Νίκαιας κατά το παρελθόν. Το ψηφοδέλτιο θα συμπληρώσουν οι πρώην βουλευτές Γεωργία Γεννιά και Μαρία Ρεπούση, ο πρώην γραμματέας του κόμματος στον Πειραιά, Χρήστος Φωτιάδης και φυσικά ο Θοδωρής Δρίτσας, βουλευτής του κόμματος από το 2004.

Ένα πρόσωπο που δέχεται πιέσεις για όλες τις θέσεις στις οποίες μπορεί να είναι κανείς υποψήφιος είναι ο Γιώργος Γαβρίλης. Ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά , με συμπάθειες και θετικό αποτύπωμα στην πόλη από την θητεία του (2014-19), ακούγεται και για την θέση που κατείχε, ενώ του έχει προταθεί -εκτός από μια θέση στις βουλευτικές λίστες της Α’ και της Β’ Πειραιά - κι εκείνη του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά!
Παράλληλα, δεν θα έπρεπε να αποκλείσει κανείς την πιθανότητα να είναι τελικά υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής. Αν και για την θέση αυτή ακούγεται έντονα και ο Γιώργος Ιωακειμίδης, δήμαρχος Νίκαιας- Ρέντη συνεχώς από το 1994(!).
Για όσους τον ξέρουν, ο Γιώργος Γαβρίλης θα ήταν πιο κοντά να πει το «ναι» για την θέση του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά, αν και γνωρίζει πως θα είναι δύσκολο να αντιπαρατεθεί με τον Γιάννη Μώραλη. Όχι μόνο σε επίπεδο ποσοστών, αλλά κυρίως σε επίπεδο ουσίας. Αφού κατά την παράλληλη θητεία του 2014-19, από την θέση του Αντιπεριφερειάρχη στήριξε σε όλα τα επίπεδα μια σειρά από σημαντικές πρωτοβουλίες του δημάρχου Πειραιά. Θα είναι ως εκ τούτου παράδοξο να εμφανιστεί αντιπολιτευόμενος σε μια θητεία που είχε στηρίξει στο πρόσφατο παρελθόν. Βέβαια, στην πολιτική αφηγήματα βρίσκονται εφ’ όσον χρειαστεί κι ως εκ τούτου αυτό είναι ένα εμπόδιο που θα ξεπεραστεί εάν ο Γιώργος Γαβρίλης αποφασίσει τελικά να επιχειρήσει την επιστροφή στα αυτοδιοικητικά πράγματα.

 

 

eep logo