Σκιές «Τζολάκη» στα νερά του λιμανιού

skies sta nera half 2

Μια ιδιαίτερη σχέση με τον Πειραιά και το λιμάνι που ίσως ούτε η ίδια γνωρίζει, έχει η μεγάλη ζωγράφος Ρένα Τζολάκη, έργα της οποίας εκθέτονται από την Παρασκευή το βράδυ στην Γκαλερί ArtPrisma, στην οδό Κουντουριώτου, στον Πειραιά.

Βλέπετε η καταξιωμένη εικαστικός, που ζει χρόνια στην Γαλλία κι έχει δεκάδες ατομικές εκθέσεις στο ενεργητικό της, έχοντας αποσπάσει ύμνους από τη διεθνή κριτική, είχε φιλοτεχνήσει το 2011 το εξώφυλλο του μυθιστορήματος του «δικού μας» Νότη Ανανιάδη, «Σκιές στα νερά».

Αν και ο συγγραφέας δεν γνωρίζει τη ζωγράφο προσωπικά, ήταν ο εκδότης του Δανιήλ Σαπίρωφ των Edition Synergie που όταν διάβασε το έργο, σκέφτηκε ότι το ύφος και το περιεχόμενό του παραπέμπει στην ατμόσφαιρα που δημιουργεί με τα έργα της η καλλιτέχνης, η οποία με τη σειρά της προσέφερε ένα πρωτότυπο έργο της για το εξώφυλλο του βιβλίου.

Χάρη στην Γκαλερί ArtPrisma λοιπόν, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά στον Πειραιά την ίδια τη ζωγράφο και έργα της και η ίδια θα έχει την ευκαιρία να επικοινωνήσει με ένα κοινό με το οποίο προ πενταετίας είχε έρθει σε επαφή μέσω ενός συγγραφικού έργου.