Σύμφωνο Συμβίωσης

serafeim dritsas photo

Στα πιο εντυπωσιακά στιγμιότυπα των φετινών κοπών πίτας συγκαταλέγεται αναμφισβήτητα ο …θρησκευτικός διάλογος που είχαν ο Θοδωρής Δρίτσας και ο Μητροπολίτης Πειραιά κκ. Σεραφείμ κατά την κοπή πίτας του υπουργείου Ναυτιλίας που έγινε την Τρίτη.
Ο υπουργός, ως οικοδεσπότης, καλωσόρισε τους καλεσμένους και πριν καλέσει τον Μητροπολίτη να ευλογήσει και να κόψει την πίτα, θύμισε τον ξεχασμένο εν πολλοίς λόγο, που σύμφωνα με τη θεολογική παράδοση ο Άγιος Βασίλειος έβαλε το πρώτο φλουρί σε μια πίτα που έκοψε.
Οπότε στη συνέχεια, μετά τον αγιασμό της πίτας ο κκ. Σεραφείμ λέγοντας περίπου ότι εμπνεύστηκε από τον υπουργό ζήτησε «δυο δευτερόλεπτα», όπως είπε χαρακτηριστικά, για να αναπτύξει μια ωραία θρησκευτική αλληγορία για τον σπόρο που θέλει το κατάλληλο έδαφος και υπομονή για να καρπίσει.

Γενικώς ήταν μια ωραία ατμόσφαιρα στο υπουργείο την Τρίτη, με την ένταση που είχε προκληθεί με την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων να έχει ξεχαστεί εντελώς. Τόσο, που όπως ψιθύρισε παριστάμενος παράγοντας της ναυτιλίας: «Δρίτσας – Σεραφείμ φαίνεται να έχουν συνάψει σύμφωνο θεσμικής συμβίωσης».

eep logo