Περιζήτητος ΙΙ

danellis 3

Δεν πρόλαβε «να στεγνώσει το μελάνι» όπως θα έγραφαν οι παλιοί δημοσιογράφοι σχετικά με το – κατά τα ΝΕΑ - φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ προς τον εικονιζόμενο υπεύθυνο Ναυτιλίας και βουλευτή του Ποταμιού Σπύρο Δανέλλη και η όλη υπόθεση φαίνεται να εξελίσσεται σε σήριαλ. Κατά την Καθημερινή της Κυριακής ο Σπ.Δανέλλης θα ήταν ένα ιδανικό στέλεχος που μπορούσε να εκφράσει το άνοιγμα που επιθυμεί προς τον κεντρώο, αλλά και εκσυγχρονιστικό χώρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Το Portnet απευθύνθηκε στο ίδιο το «μήλον της έριδος» προσπαθώντας να διερευνήσει αν τα δημοσιεύματα έχουν βάση. Ο Σπύρος Δανέλλης μας είπε κατ΄αρχήν ότι ο ίδιος δεν υποστηρίζει ότι το Ποτάμι έχει κλείσει τον κύκλο του, αλλά παραδέχεται πως υπάρχει μια κινητικότητα στην πολιτική σκηνή που φυσικά εντείνεται με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ. Επιμένει δε ότι το πρόταγμα που πρέπει να μείνει αδιαπραγμάτευτο για τον μεταρρυθμιστικό χώρο είναι η ευρωπαϊκή κανονικότητα.
Πάντως, αν λάβει κανείς υπόψη του την πολιτική διαδρομή του σημερινού υπεύθυνου Ναυτιλίας του Ποταμιού, μπορεί να εκτιμήσει πως παρά τις αλλαγές κατά καιρούς «σκάφους», το στίγμα του παραμένει πάντα σταθερά στο χώρο μεταξύ ανανεωτικής αριστεράς και εκσυγχρονισμού. Γι’ αυτό άλλωστε ο εξ αγχιστείας Πειραιώτης (η σύζυγός του είναι Δραπετσωνίτισα, τέλειωσε τη Ράλλειο και διατηρούν στενούς δεσμούς με την πόλη του Πειραιά) έχει εκλεγεί βουλευτής με τον Συνασπισμό το 1996, δήμαρχος Χερσονήσου Ηρακλείου υποστηριζόμενος από Συνασπισμό και ΝΔ το 2002 και το 2006, ευρωβουλευτής με τη λίστα του ΠΑΣΟΚ το 2009 και βουλευτής συνεργαζόμενος με το Ποτάμι στις δύο εκλογές του 2015. Με τέτοια διαδρομή, λογικό είναι να είναι περιζήτητος…

eep logo

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ