Τάτλιν στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Αξαρλή, Τάτλιν - Μνημείο στην ΙΙΙη Διεθνή, Αριστερός Μοντερνισμός & Οχτωβριανή Επανάσταση διοργανώνεται από τις εκδόσεις ΚΨΜ, την Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2022, στις 7:30 το απόγευμα, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Φίλωνος 29 και Καραολή και Δημητρίου.

Θα μιλήσουν οι:
Ηρώ Μανδηλαρά, Διδακτόρισσα Φιλοσοφίας της Τέχνης
Αντώνης Νταλακογεώργος, Πρόεδρος ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού)
Νίκος Αξαρλής, Ιστορικός της Τέχνης
Συντονιστής ο Νίκος Δασκαλοθανάσης, Καθηγητής Ιστορία της Τέχνης, ΑΣΚΤ

Επιπλέον, θα διαβαστούν μηνύματα από τους
Ξενοφών Μπήτσικα, Εικαστικός, Καθηγητής στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων,
Nico Israel, Καθηγητής στο City University of New York Graduate Center, συγγραφέας του βιβλίου Spirals: the Whirled History of Twentieth Century Literature and Art, και Michael Vale, Σκηνογράφος, Course Leader MA Theatre & Performance Design, Wimbledon College of Arts, University of the Arts, London.

Τάτλιν - Μνημείο στην ΙΙΙη Διεθνή
Μια πρωτοποριακή μελέτη για την ώσμωση του Ρώσικου Αριστερού Μοντερνισμού και της Οκτωβριανής Επανάστασης, αναφορικά με το ΤΑΤΛΙΝ, ένα κολοσσιαίο μνημείο που είχε σχεδιαστεί να αφιερωθεί στην ΙΙΙη Διεθνή, κυκλοφόρησε με την υπογραφή του γνωστού κριτικού τέχνης Νίκου Αξαρλή.
Ο Πειραιώτης κριτικός και συγγραφέας, της μεγάλης οικογένειας πολιτικών, που έχει διανύσει τη δική του προσωπική διαδρομή ως μελετητής στο χώρο της Τέχνης, με σπουδές Ιστορίας της Τέχνης στο Λονδίνο, έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστός με την συστηματική έρευνα και καταγραφή της ιστορίας του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Τώρα καταπιάνεται με το –άγνωστο στο ευρύ κοινό – ΤΑΤΛΙΝ και η μελέτη του κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΨΜ.

 

eep logo