Πύργος Πειραιά: Λίγο ψηλότερα!

Μπόνους ύψους επιπλέον δέκα μέτρων με το Νέο Οικοδομικό Κανονισμό (ΝΟΚ), δίνει νέα απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος στον Πύργο του Πειραιά, που ανακατασκευάζεται και προορίζεται εντός του 2023 να είναι το δεύτερο ψηλότερο κτίριο εν λειτουργία στη χώρα, μετά τον Πύργο των Αθηνών.

Η απόφαση του ΥΠΕΝ αφορά σε έγκριση παρέκκλισης από τα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας, ως προς την τροποποίηση του ύψους των απολήξεων των ανελκυστήρων και κλιμακοστασίων και την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στο δώμα του Πύργου του Πειραιά και εκδόθηκε σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 27 του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού.

Η προσαύξηση του ύψους του κτιρίου, που από 80,40 μέτρα της αρχικής οικοδομικής άδειας φτάνει στο δώμα και εκτός ιδεατού στερεού στην στάθμη των 90,41 μέτρων, ασφαλώς είναι νόμιμη και τεκμηριώνεται από τις τεχνικές μελέτες στην περίπτωση του Πύργου του Πειραιά, λένε τεχνικοί παράγοντες. Σχολιάζουν ωστόσο, ότι θα μπορούσε κάλλιστα να εκληφθεί και ως «ένας ιδιότυπος αντιπερισπασμός» του ΥΠΕΝ στις εξελίξεις, που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα, κλονίζοντας την ασφάλεια πολεοδομικού δικαίου, όσον αφορά την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του ΝΟΚ για τα ύψη των κτιρίων.

ecopress.gr

eep logo