Προτεραιότητα πάντα στους πολίτες, όχι στα ΙΧ!

Ο τίτλος του σημειώματος λέει το αυτονόητο. Αλλά στην Ελλάδα, κάποιες φορές, χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να καταλάβει κανείς το αυτονόητο.

Κάποια "Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά" μας συστήθηκε με αφορμή τις θέσεις πάρκινγκ που καταλαμβάνουν γύρω από το Σαιν Πωλ, στην Χαριλάου Τρικούπη σχολικά λεωφορεία. Διότι έτσι, λέει χάνουν θέσεις στάθμευσης οι κάτοικοι. Δηλαδή τα ΙΧ των κατοίκων πάνω από την ασφάλεια των μαθητών!
Τέλος πάντων, δυστυχώς η Σχολή θα μετακινηθεί, σύμφωνα με τον πληθυσμό της, δυστυχώς εκτός Πειραιά κι έτσι σε λίγα χρόνια θα έχει λυθεί το πρόβλημα.

Τώρα έχουν πρόβλημα με την ανάπλαση της λεωφόρου. Μια ανάπλαση που είχε προβλεφθεί στην βραβευμένη μελέτη της ΟΧΕ του δήμου Πειραιά. Για την οποία μάλιστα είχαν μιλήσει διθυραμβικά, σε δημόσια εκδήλωση, ο σημερινός επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μπελαβίλας και ο σημερινός ευρωβουλευτής του ίδιου κόμματος και τότε υπεύθυνος αντιδήμαρχος για την ΟΧΕ, Πέτρος Κόκκαλης.

Η ιδέα είναι απλή. Η Χαριλάου Τρικούπη δεν ενώνει μόνο το λιμάνι με το Πασαλιμάνι. Αλλά περνάει μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο και φθάνοντας στο Πασαλιμάνι δίνει στον τουρίστα τη δυνατότητα είτε να κάνει μια βόλτα μέχρι την πλατεία Αλεξάνδρας δίπλα στην θάλασσα, πάνω στην Μαρίνα, είτε περπατώντας λίγα μέτρα προς τα δεξιά να βρεθεί στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδας στην Φρεαττύδα.

Φυσικά, δίνοντας έμφαση στην πεζή αυτή βόλτα, η μελέτη προβλέπει την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, την μετατροπή της λεωφόρου σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, αλλά και την φύτευση υψηλών δένδρων.
Μια εξαιρετική ανάπλαση που δεν θα χαίρονται μόνο οι τουρίστες της κρουαζιέρας (και της ακτοπλοΐας), αλλά κυρίως οι πολίτες του Πειραιά.

Βεβαίως όπως και στο Τουρκολίμανο (και στο άμεσο μέλλον και στην υπό ανάπλαση Πειραϊκή) τα "θύματα" θα είναι τα αυτοκίνητα.
Ε, λοιπόν, αυτή η "Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά" γκρινιάζει προφανώς γιατί θα χαθούν θέσεις στάθμευσης. Και στην ανακοίνωση της λέει κάτι μεγαλοστομίες της πλάκας για την Cosco, που δήθεν πρόκειται να ελέγξει και το κέντρο της πόλης.

Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του...

Attachments:
Download this file (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ.doc)ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ]27 kB

eep logo