Πολιτικός πολιτισμός!

Μια ανάρτηση από τον βουλευτή της Β' Πειραιά, Δημήτρη Μαρκόπουλο. Ένα σχόλιο με αναφορές σε πρόσωπα άλλων πολιτικών χώρων, στα οποία –όπως υπογραμμίζει ο Δημήτρης Μαρκόπουλος – αξίζει σεβασμός. Μια κίνηση απλού, πολιτικού πολιτισμού.

Γράφει ο βουλευτής Πειραιά:

«Πολιτική - εκτός των άλλων- είναι να μη λειτουργείς ισοπεδωτικά. Εχθές το βράδυ συμμετείχα στο πολιτικό μας συμβούλιο. Ένα ενωτικό συμβούλιο νίκης της ΝΔ.

Κάπως έτσι δεν κατάφερα να παραβρεθώ σε δυο σημαντικές εκδηλώσεις στις οποίες είχα προσκληθεί, για τις οποίες όμως αξίζει δημόσια αναφορά. Δύο εκδηλώσεις για πρόσωπα άλλων πολιτικών χώρων, στα οποία όμως αξίζει σεβασμός.

Η πρώτη αφορά στην ονοματοδοσία σε κτίριο «Βέρα Νικολαΐδου» του πρώην χώρου Πολύκεντρο Νίκαιας, τιμής ένεκεν για την προσφορά της αείμνηστης Δημάρχου Νίκαιας και Βουλευτή ΚΚΕ. Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ομόφωνα ψήφισε την πρόταση για μετονομασία αυτή.

Με την ιδεολογία της Βέρας Νικολαΐδου έχουμε τεράστιες αποκλίσεις. Παρά ταύτα η τιμή είναι δικαιολογημένη καθώς παρήγαγε έργο αυτοδιοικητικό, το οποίο αναγνωρίζουμε.

Θα χαρούμε μελλοντικά να υπάρξει κι ανάλογη τιμή για τον δικό μας αείμνηστο Τάσο Νεράντζη, έναν Νικαιώτη με μεγάλη προσφορά στον τόπο και την πόλη μας. Πρόκειται για θέμα που έχω θίξει στη δημοτική αρχή Νίκαιας - Ρέντη και θεωρώ δίκαιο να υλοποιηθεί.

Δεύτερη αναφορά θα κάνω στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη. Ενός Πειραιώτη με αξία. Η αφήγηση της προσωπικής του ιστορίας στην εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και του τρόπου με τον οποίο έζησε την επταετή χούντα, έχει σημασία.

Η ΝΔ είναι η «ακομπλεξάριστη» μεγάλη λαϊκή παράταξη της χώρας. Εκείνη η οποία στην πράξη κι όχι στα λόγια έκανε και κάνει πραγματικότητα την εθνική συμφιλίωση, όταν άλλοι επιλέγουν να διχάζουν».

 

ETEKA_Desktop

eep logo