Πειραιάς - Βέροια - Πειραιάς

theocharopoulos veria 2Με ενδιάμεσες στάσεις στην Αθήνα (την Βουλή και το σπίτι του στη Ν. Σμύρνη) ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και βουλευτής Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος φαίνεται ότι συνηθίζει στην «διαδρομή» Πειραιάς - Βέροια. Να εξηγηθώ.
Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, γέννημα - θρέμμα Βεροιώτης (μάλιστα στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, στην κεντρικότερη οδό της πόλης, την Μητροπόλεως, διατηρεί πολιτικό γραφείο), μετά την εμφάνιση του στον Πειραιά, όπου όπως έγινε γνωστό μοίρασε δώρα στα παιδιά του ειδικού σχολείου στα Καμίνια, ανεχώρησε για την ιδιαίτερη πατρίδα του όπου πέρασε τις γιορτές των Χριστουγέννων. Όχι για να ξεκουραστεί, αλλά για να «ζεστάνει» τις επαφές του με τοπικούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων μάλιστα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, αφού λογίζεται ως ένας επιπλέον βουλευτής του νομού. Συμμετείχε σε διάφορες εκδηλώσεις (στην φωτό χαιρετίζει εκδήλωση της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, όπου αναβίωσε το έθιμο των «Μωμόγερων»), αλλά είχε και χρόνο για επαφές με παράγοντες εκτός νομού, που έτυχε να βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή για τις Γιορτές.
Μίλησε με την πρώην βουλευτή Κοζάνης της ΔΗΜΑΡ, Ντόρα Τσικερδάνη, στελέχη κυρίως του Πανεπιστημιακού χώρου από την Θεσσαλονίκη (όπου σπούδασε), αλλά και έναν Πειραιώτη που βρισκόταν στην Βέροια. Τον (και) «δικό μας» Νότη Ανανιάδη, με τον οποίο εξέτασαν τη δυνατότητα να οργανωθεί μια εκδήλωση για τη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία, μετά την Αθήνα και στον Πειραιά, μέσα στον Ιανουάριο, με ομιλητές εκπροσώπους απ' όλες τις διάσπαρτες δυνάμεις της ευρύτερης Κεντροαριστεράς .
Άλλωστε, «προσωπικό στοίχημα» του Θ. Θεοχαρόπουλου είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες πολιτικού «επαναπατρισμού» των στελεχών της ΔΗΜΑΡ, που μετά τις παλινωδίες της περιόδου 2013- 14, εγκατέλειψαν το κόμμα παραμένοντας ανενεργοί ή εντασσόμενοι (με πολλές επιφυλάξεις) σε πολιτικούς σχηματισμούς όπως είναι το Ποτάμι. Για την εκδήλωση του Πειραιά πάντως το  Portnet   μπορεί να αποκαλύψει πως κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, του Ποταμιού και των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία έχουν ήδη βολιδοσκοπηθεί και θα ήθελαν να συμμετάσχουν όταν πραγματοποιηθεί.

eep logo