Από τον Πειραιά για τον… Πορφύρα!

Το …αρχαίο 1986 η ΝΔ κερδίζει με τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο, για πρώτη φορά μεταπολεμικά (!) τον δήμο Πειραιά, με κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας το (παρεξηγήσιμο) «Από τον Πειραιά για την Ελλάδα». Τέλος πάντων, από τότε έχουν περάσει 36 χρόνια κι η σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας έχει γραφτεί.

Στην αθλητική ιστορία, εν τω μεταξύ, έχουν κυριαρχήσει, σε όλα τα αθλήματα, οι λεγόμενες «μεγάλες» ομάδες. Με τους ισχυρούς οικονομικά ιδιοκτήτες και παράγοντες, τις ακριβές μετεγγραφές και τις σύγχρονες υποδομές για προπόνηση, αγώνες, αποθεραπεία κλπ.
Βέβαια, που κι που παρουσιάζονται κι εξαιρέσεις. Μικρές ομάδες, της γειτονιάς, που διακρίνονται χάρη στην υποστήριξη γνωστών ή λιγότερο γνωστών χορηγών. Υποστηρικτών, κυριολεκτικά, της «διπλανής» πόρτας.

Μια τέτοια περίπτωση ομάδας είναι ο ιστορικός «Πορφύρας» του Πειραιά. Ο οποίος συντηρεί τμήματα σε διάφορα αθλήματα, αλλά ειδικά στο βόλεϊ γυναικών πρωταγωνιστεί, αφού βρίσκεται στη Α1 εδώ και χρόνια! Ένας από τους υποστηρικτές της ομάδας είναι τα Φροντιστήρια «Διακρότημα», που προσφέρουν σε όλες τις εν ενεργεία αθλήτριες βόλεϊ της ομάδας, σε όλα τα προγράμματα Γυμνασίου – Λυκείου, ένα μήνα δωρεάν φοίτησης, προετοιμασίας για τα Πρότυπα Γυμνάσια και σχολικής μελέτης για παιδιά του Δημοτικού.

Κάπως έτσι τα Φροντιστήρια «Διακρότημα» κι ο πειραιώτης δημιουργός τους, μαθηματικός Θεόδωρος Καλαϊτζίδης, «επιστρέφει» στην πόλη του μέρος της επιτυχίας του. Διότι, σήμερα το «Διακρότημα» είναι ένα μεγάλο συγκρότημα φροντιστηρίων, με 11.587 μαθητές και 913 καθηγητές σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά ξεκίνησε από τον Πειραιά και το πρώτο του μικρό φροντιστήριο στην οδό Κουντουριώτου 146-148.

Όσο πάντως άνθρωποι σαν τον κ. Καλαϊτζίδη και επιχειρήσεις σαν το «Διακρότημα» βρίσκονται δίπλα στον «Πορφύρα», τόσο μια ομάδα του Πειραιά, αυθεντικά ερασιτεχνική θα μπορεί να ελπίζει και να πρωταγωνιστεί.