Καλοί αντιπολιτευόμενοι

vouli anthropoi

Οι δικηγόροι Πειραιά Γ.Καρδαράς και Γ.Βρέλλος είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα εφέροντο ως άμισθοι σύμβουλοι του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη. Η ιδιότητά τους αυτή πάντως φαίνεται να μην τους εμποδίζει να είναι καλοί αντιπολιτευόμενοι της πολιτικής της κυβέρνησης για τον ΟΛΠ.
Τέσσερεις μέρες μόλις πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία και αναδειχθεί ο πλειοδότης (αν δεν υπάρξει νέα αναβολή) έδωσαν στη δημοσιότητα μια επιστολή που αμφισβητεί την όλη διαδικασία και θέτει στο στόχαστρο τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στ.Πιτσιόρλα. Ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με τους κυβερνητικούς χειρισμούς σχετικά με τον ΟΛΠ, δεν μπορεί να μην παρατηρήσει κάποιες βασικές αντιφάσεις.
Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, ιστορικό στέλεχος του Συνασπισμού και στενά συνδεδεμένος με τον ίδιο τον πρωθυπουργό από τότε που ο Αλ.Τσίπρας ήταν Γραμματέας της νεολαίας του κόμματος, τοποθετήθηκε στην νευραλγική θέση που κατέχει σήμερα από την κυβέρνηση, λόγω της εμπειρίας και των γνώσεών του από την αγορά. Ως πολιτικός και ταυτόχρονα ως τεχνοκράτης δηλαδή. Και οι δικηγόροι-στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιούν μια κυβερνητική επιλογή.
Πρόκειται για την απόλυτη αντίφαση, για να μην την πούμε παράνοια. Αλλά όταν κοτζάμ υπουργός Μεταφορών υπογράφει την παραχώρηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων, λέγοντας ότι το κάνει με «πόνο», μην πιστεύοντας δηλαδή στην κυβερνητική πολιτική που υποτίθεται ότι υπηρετεί, τι να πει κανείς; Μάλλον ότι πολλά στελέχη αυτής της κυβέρνησης ξέρουν καλύτερα να αντιπολιτεύονται, παρά να κυβερνούν.