"Τα Κοχύλια ζωντανεύουν" στον Πόρο

Την Παρασκευή, 15 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ,  στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο του Δήμου (Συγγρού) θα γίνει από τον Δήμο Πόρου η εκδήλωση "Τα Κοχύλια Ζωντανεύουν'' με αφιέρωμα στους αείμνηστους δωρητές της μοναδικής συλλογής κοχυλιών που βρίσκεται στη Χατζοπούλειο Βιβλιοθήκη: Τον Γιώργο και την Χέλγκα Κανελλάκη που έφυγαν πριν περίπου ενάμισο χρόνο.

Η παρουσίαση θα εστιαστεί κυρίως στην ανάδειξη της αξίας των δωρεών του ζεύγους Κανελλάκη προς το Δήμο και την κοινωνία του Πόρου, καθώς και της συμβολής τους στην ανάπτυξη ευαισθησιών για την προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, και την εν γένει προαγωγή του πολιτισμού στο νησί. Παράλληλα θα γίνει και μία νοερή περιήγηση στα σπουδαιότερα εκθέματα της συλλογής.
Την εκδήλωση θα συντονίσει και θα παρουσιάσει ο υπεύθυνος της Βιβλιοθήκης Γιάννης Μανιάτης με συμπαρουσιάστρια τη δημοτική σύμβουλο Εβελίνα Παπαδοπούλου.

Η μουσική επιμέλεια θα είναι της καθηγήτριας Μουσικής του Γυμνασίου Πόρου Άννας Παπαζαφειροπούλου-Παύλου, ενώ θα απαγγείλουν και θα τραγουδήσουν οι μαθήτριες Λυκείου Ευήλια Γκιών και Αντριάνα Μπερή. Τα ποιήματα που θα απαγγελθούν θα είναι των Ποριωτών ποιητών Γιώργου Καλού, Άρη Αντάνη και Λιάνας Σακελλίου.