Λευτέρης Κεχαγιόγλου: «Μικρά Νησιά σημαίνει Ελεύθερη και ισχυρή Ελλάδα»

Με δήλωση του ο Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών (ΕΔΜΝ) Λευτέρης Κεχαγιόγλου, μετά τη συνάντηση των Δημάρχων και Αντιδημάρχων των μικρών νησιών με τον Πρωθυπουργό, υπογραμμίζει την ανάγκη άμεσης υλοποίησης προγραμμάτων  και δράσεων σε συνεργασία με τα Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα γιατί "τα Μικρά Νησιά πρέπει να κάνουν μεγάλα βήματα για να καλύψουν την απόσταση που τα χωρίζει από την υπόλοιπη Ελλάδα". 

Συγκεκριμένα τονίζει πως «το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών συνεργάζεται στενά με το Γραφείο του Πρωθυπουργού και συναρμόδιους υπουργούς. Η συνεργασία του είναι επίσης άριστη και με τα Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Με τις πρωτοβουλίες του έχει πετύχει σημαντικά θέματα σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο τα οποία στη συνέχεια τα κοινωνούσε με τα Ελληνικά Αρμόδια Υπουργεία και βέβαια τον Πρωθυπουργό. Πολλά από αυτά τα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός. Άλλα από αυτά έχουν δρομολογηθεί από τους υπουργούς και τους συνεργάτες τους και άλλα ανακοινώθηκε χθες η πρόθεση της υλοποίησης τους.

Ανακοινώθηκαν δράσεις τις οποίες τις έχει υποστηρίξει μόνο το ΕΔΜΝ και για αυτό είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι. Ενθαρρύνουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον Πρωθυπουργό να προχωρήσει άμεσα και με γρήγορα βήματα στην υλοποίηση τους. Τα Μικρά Νησιά πρέπει να κάνουν μεγάλα βήματα για να καλύψουν την απόσταση που τα χωρίζει από την υπόλοιπη Ελλάδα. Μεγαλύτερα γρηγορότερο και ξεχωριστά από την υπόλοιπη Ελλάδα. Οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί παροτρύνουν το ίδιο. Το Έργο της κυβέρνησης θα κριθεί σε αυτά. Θα στηρίξουμε όλες τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού. Όλες και αυτές που δεν ανακοινώθηκαν αλλά δρομολογούνται. Ευχαριστούμε τους Αρμόδιους Υπουργούς για την δουλειά τους. Είμαστε δίπλα τους και το γνωρίζουν. Περιμένουμε και από άλλα Υπουργεία να καλπάσουν και αυτά. Μικρά Νησιά σημαίνει μικρονησιώτικες κοινωνίες ας μη το ξεχνάμε. Μικρά Νησιά σημαίνει Ελεύθερη και ισχυρή Ελλάδα».

eep logo