Η μπύρα της αλληλεγγύης!

chernigivske ukrainian beer

Η μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο ξεκίνησε σήμερα την παραγωγή μιας δημοφιλούς ουκρανικής μπύρας στο Βέλγιο. Όλα τα κέρδη από τις παγκόσμιες πωλήσεις της θα διατεθούν σε ανθρωπιστική βοήθεια προς τη δοκιμαζόμενη από τον πόλεμο Ουκρανία.

Η Anheuser-Busch InBev (AB InBev) διέκοψε την παραγωγή της μπύρας λάγκερ Chernigivske και άλλων στα τρία ζυθοποιεία της στην Ουκρανία λόγω της ρωσικής εισβολής.
Η μπύρα προέρχεται από το Τσερνίχιφ, μια πόλη στο βόρειο τμήμα της Ουκρανίας που δέχθηκε σφοδρούς βομβαρδισμούς και επιθέσεις με πυραύλους προτού οι ρωσικές δυνάμεις μετατοπίσουν το επίκεντρο των επιχειρήσεών τους στην ανατολική και νότια Ουκρανία.

Η ιδέα για την πρωτοβουλία αυτή προήλθε από τον διευθυντή μάρκετινγκ της Ουκρανίας. Η μπύρα διατίθεται ήδη προς πώληση στη Βρετανία, αλλά «αυτή η πρωτοβουλία γίνεται πλέον παγκόσμια», είπε ο επικεφαλής της AB InBev για την Ευρώπη, Τζέισον Βάρνεν. «Θα μπορείτε να απολαύσετε μια Chernigivske στον Καναδά, Chernigivske στις Ηνωμένες Πολιτείες, επίσης στην Κολομβία, τη Βραζιλία και στη Λατινική Αμερική, καθώς και σε ολόκληρη την Ευρώπη», συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε ότι τα κουτάκια με το μπλε και κίτρινο χρώμα της ουκρανικής σημαίας, αναμένεται να βρίσκονται στα καταστήματα εντός δύο έως τριών εβδομάδων.

eep logo