Πασχαλινές εκλογικές απορίες...

avga 3

Η περίοδος αυτή έχει ευλόγως χαρακτηριστεί "εποχή των Συνεδρίων". Εδώ που τα λέμε δεν είναι και το πιο συνηθισμένο φαινόμενο τα τρία μεγαλύτερα κόμματα να πραγματοποιούν τα Συνέδρια τους μέσα σε ένα μήνα. Την αρχή έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ κι ακολουθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ ή όπως αλλιώς τελικά ονομαστεί.

Παράλληλα όμως τα κομματικά επιτελεία ασχολούνται και με πιο "πρακτικά" ζητήματα. Όπως - τι άλλο;- την λίστα των υποψηφίων στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Οι οποίες πιθανότατα θα γίνουν σε λιγότερο από ένα χρόνο. Άλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που επιμένει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, έστειλε το σχετικό σήμα. Υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον υπ. Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, για να ανακοινωθεί επισήμως, όπως αναμενόταν, ότι ο πειραιώτης υπουργός θα είναι υποψήφιος στα Νότια προάστια!

Κι ενώ και για τα τρία μεγαλύτερα κόμματα στην Β' Πειραιά δεν φαίνεται να υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με το 2019, στην Α' Πειραιά οι κυοφορούμενες αλλαγές μπορεί να κάνουν συναρπαστική την όλη υπόθεση.

Δύο πειραιώτες υπουργοί ακολουθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιδιαμετρικές κατευθύνσεις. Ο Γιώργος Γεραπετρίτης φαίνεται να κατεβαίνει στην Α' Πειραιά, ενώ η εξωκοινοβουλευτική Δόμνα Μιχαηλίδου φέρεται να έχει επιλέξει την Α' Αθηνών.

Στον ΣΥΡΙΖΑ η συζήτηση για το αν θα είναι ξανά υποψήφιος ο Θοδωρής Δρίτσας παραμένει ανοικτή- και δεν είναι λίγοι οι "προεδρικοί" που θα ήθελαν να αποσυρθεί. Το όνομα ενός πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, που διατηρεί σχέσεις με την πόλη, αλλά έχει εκλεγεί στα βόρεια προάστια, έχει ακουστεί για την περίπτωση που ο εκλεγμένος συνεχώς πρώτος από το 2007 Θ. Δρίτσας αποφασίσει να μην είναι εκ νέου υποψήφιος. Σε κάθε περίπτωση πάντως όλοι συμφωνούν ότι η τελική απόφαση θα είναι μόνο δική του.

Τέλος στο ΠΑΣΟΚ αναζητείται πρόσωπο που θα μπορούσε να βελτιώσει την πολύ κακή εκλογική εικόνα που καταγράφηκε στις εκλογές του 2019. Στο πλαίσιο αυτό έχουν ενταθεί οι πιέσεις για επιστροφή στην πράσινη λίστα της Α' Πειραιά του πρώην βουλευτή και νυν αντιδημάρχου Δημήτρη Καρύδη. Για τον οποίον επίσης λένε στην Χαριλάου Τρικούπη ότι είναι δική του η απόφαση, προσθέτοντας πάντως ότι η ενδεχόμενη συμμετοχή του θα ήταν ευχής έργον.

eep logo