H ONEX και ο Δρίτσας…

onex neorio syrou

Σε συνέχεια των όσων προηγήθηκαν του προπηλακισμού του Θοδωρή Δρίτσα στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο, αλλά και της σχετικής σύντομης ανάλυσης του Ν.Α. στο προηγούμενο παραλιακό του Portnet, ας σημειωθεί ότι για κάποιο λόγο υπάρχει …εμπλοκή και της ONEX, ιδιοκτήτριας πλέον των ναυπηγείων της Σύρου.

Μπορεί ο Άδωνις Γεωργιάδης να υποστηρίζει ότι την ιδιωτικοποίηση, που αποδείχθηκε σωτήρια για τα ναυπηγεία, την πέτυχε ο ίδιος, αλλά είναι προφανές ότι τέτοιες δουλειές δεν γίνονται από την μια μέρα στην άλλη. Εδώ ας σημειωθεί ότι τα εγκαίνια του «Νεώρειον» υπό την νέα ιδιοκτησία έγιναν τον Δεκέμβριο του 2019, μόλις πέντε μήνες μετά τη νίκη Μητσοτάκη στις εκλογές του Ιουλίου του ίδιου έτους. Οπότε κάποιο δίκιο έχει γενικός γραμματέας του υπ. Εργασίας επί ΣΥΡΙΖΑ Αν. Νεφελούδης να υποστηρίζει ότι η προεργασία έγινε επί των ημερών του.

Στην ομιλία του λοιπόν ο Θ. Δρίτσας – ιδιαίτερα επικριτική προς τον Αλ. Τσίπρα - αναφερόμενος στα λάθη που υποστηρίζει ότι έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε και στην ιδιωτικοποίηση των ναυπηγείων της Σύρου για να έλθει η ηχηρή αντίδραση του πρώην γενικού γραμματέα Εργασίας. Ο οποίος εκ της τότε θέσεως του είχε δημιουργήσει μια σοβαρή σχέση με την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί. Η οποία οργάνωση με την σειρά της αντιμετώπισε – κι αντιμετωπίζει- ιδιαίτερα προβλήματα. Αναφέρεται ότι μέλος της έγινε μέχρι και πρώην δήμαρχος της ΝΔ στην ΣΥΡΟ, ενώ ο καταγόμενος από το νησί πρώην βουλευτή Κυκλάδων, Συρίγος δεν εκλέχθηκε καν σύνεδρος.

Όλο αυτό το σκηνικό, οι διαρκείς αναφορές του Θ. Δρίτσα στο πρόσωπο και τα λάθη του προέδρου του κόμματος, η έντονη αντίδραση του πρώην υπ. Εργασίας και γενικότερα το «γηπεδικό» κλίμα που δημιουργήθηκε στο Συνέδριο, οδήγησαν την κατάσταση εκτός ορίων. Με αποτέλεσμα ο σύνεδρος Φωστηρόπουλος από την βόρειο Ελλάδα να επιτεθεί στον πρώην υπουργό Ναυτιλίας και το προεδρείο του Συνεδρίου να τον αποβάλει.

Σας μπερδέψαμε; Μα, παρά την ξεκάθαρη νίκη των προεδρικών, ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει μπερδεμένος…

eep logo