ΚΙΝΑΛ: Ποιοι τρώνε με ποιους;

zaxos peiraias

Η εντυπωσιακή άνοδος του ΚΙΝΑΛ που καταγράφεται σε όλες τις μετρήσεις μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του έχει και παράπλευρες επιπτώσεις. Ο πολιτικός χάρτης ξανασχεδιάζεται και προκύπτουν πιθανότητες εκλογής βουλευτών σε περιφέρειες που μέχρι τώρα θεωρούνταν «άνυδρες».

Έτσι πυκνώνουν οι διαβουλεύσεις, οι συναντήσεις και οι αναζητήσεις προσώπων – πιθανόν υποψηφίων που θα συνδυάζουν το αίτημα για ανανέωση με την απαραίτητη εμπειρία. Στα «εκλογομαγειρέματα» αυτά κατατάσσεται και ένα δείπνο (όχι ακριβώς μυστικό) που έγινε μεταξύ γνωστών στελεχών του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στον Πειραιά. Το δείπνο έλαβε χώρα σε γνωστή ταβέρνα στα Καμίνια και περιελάμβανε στο «μενού» του στελέχη τόσο της Α’ , όσο και της Β’ Πειραιά, των οποίων την εκλογιμότητα και το γκελ στην τοπική κοινωνία σχολίαζαν οι συνδαιτυμόνες.

Βεβαίως η προσοχή στρέφεται στην Β’ Πειραιά, όπου με τα σημερινά δημοσκοπικά δεδομένα εκλέγεται βουλευτής, αλλά οι πιο αισιόδοξοι υποστήριξαν ότι και στην «στενή» Α’ Πειραιά και Νήσων, που είναι εξαεδρική (ακόμη, γιατί από τις μεθεπόμενες εκλογές, λόγω απογραφής θα χάσει μία έδρα), το ΚΙΝΑΛ έχει πιθανότητες να κάνει την έκπληξη.

Ιδίως εάν συνεχιστεί η δυναμική που καταγράφεται και γίνει καμία έκπληξη. Να περάσει, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ στην δεύτερη θέση. Δύσκολο; «Ναι, αλλά τα τελευταία 10 χρόνια τα έχουμε δει όλα, γιατί να μην δούμε κι αυτή την ανατροπή;», σχολίαζε στέλεχος του χώρου με εμπειρία δεκαετιών, που ευλόγως τον χαρακτηρίζουν «σοφό». Ίδωμεν…

eep logo