Ανατροπές στην Β’ Πειραιά;

peiraias limani dytika

Πανελλαδικές δημοσκοπήσεις γίνονται συχνά – πυκνά κι από εδώ και μπρος και μέχρι τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν, θα γίνονται συχνότερα. Πλην όμως γίνονται και περιφερειακές έρευνες, κάποιες εκ των οποίων δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Έτσι, μεγάλη επιχείρηση της περιοχής παρήγγειλε έρευνα στην Β’ Πειραιά. Μια από τις λίγες εκλογικές περιφέρειες που κέρδισε το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ. Πέραν του γεγονότος ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατηρεί το προβάδισμα στην περιφέρεια αυτή, αλλά και της σημαντικής ανόδου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ενδιαφέρον έχουν και τα ευρήματα αναφορικά με τους βουλευτές.

Σύμφωνα με όσα πληροφορείται το Portnet ο Δημήτρης Μαρκόπουλος της ΝΔ είναι σταθερά πρώτος, όπως ήταν και στις εκλογές του 2019, αλλά δεν φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο και στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί καταγράφονται σημαντικές ανατροπές στην σειρά των βουλευτών του, συνεπεία της μετακίνησης ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΙΝΑΛ.

Βλέπετε η Β’ Πειραιά, που εκλέγει οκτώ βουλευτές, λειτουργεί εν πολλοίς με όρους «περιφερειακούς» και οι τοπικοί «κομματάρχες» παίζουν σημαντικό ρόλο. Η μετακίνηση των οποίων από τον ΣΥΡΙΖΑ στο «αναδυόμενο» ΚΙΝΑΛ, μπορεί να μην επηρεάζει την σειρά των κομμάτων, αλλά φαίνεται να επηρεάζει των βουλευτών…

eep logo