Είδες η ΔΕΗ;

deh neo faliro

Ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο – και μάλιστα διπλό- φαίνεται να έχει στα «σκαριά» η ΔΕΗ, στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Συγκεκριμένα η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας ετοιμάζεται να μετατρέψει δυο «σβηστά» εργοστάσια της σε πολυχώρους αναψυχής, εκθέσεων, αλλά και εκπαίδευσης με έμφαση στις σύγχρονες τεχνολογίες.

Πρόκειται για τον ΑΗΣ Κερατσινίου και το εργοστάσιο του Νέου Φαλήρου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο της ΔΕΗ είναι να μετατρέψει τα δύο αυτά εργοστάσια -που εδώ και χρόνια δεν λειτουργούν- σε χώρους ψυχαγωγίας και πολιτισμού, ανοικτούς στο κοινό με εστιατόρια και καφετέριες, αίθουσες συνεδρίων και εκδηλώσεων, κατά τα πρότυπα του «Στ. Νιάρχος».

Μάλιστα στο συγκεκριμένο project υπάρχει πρόβλεψη, με την ευκαιρία της αναμενόμενης υπογειοποίησης των γραμμών του ΗΣΑΠ από τον σταθμό του Πειραιά μέχρι τον σταθμό του Ν. Φαλήρου, να δημιουργηθεί σταθμός και στο ύψος του εργοστασίου της ΔΕΗ στο Ν. Φάληρο ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμο στο κοινό.

Εδώ, για την ιστορία, ας σημειωθεί πως κατά κάποιο τρόπο ο δήμος Πειραιά εμφανίζεται πρωτοπόρος, αφού στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ο τότε αντιδήμαρχος Πολιτισμού αείμνηστος Κώστας Κωσταράκος είχε εξασφαλίσει την χρήση του χώρου από τον τότε υπουργό Βιομηχανίας, πολιτικό προϊστάμενο της ΔΕΗ, Κώστα Σημίτη και με καλλιτεχνικό διευθυντή του βραχύβιου «Φεστιβάλ Πειραιά» τον επίσης μακαρίτη Θάνο Μικρούτσικο είχε αξιοποιήσει τον χώρο για καλλιτεχνικές παραστάσεις.

Όπως και να έχει, η υλοποίηση του σχεδίου της ΔΕΗ θα προσφέρει στην πόλη του Πειραιά δυο υπερτοπικούς πόλους πολιτισμού και αναψυχής , με προφανέστατα θετικά αποτελέσματα για την ποιότητα ζωής των πολιτών και την αναβάθμιση των περιοχών γύρω από τα δύο εργοστάσια.

eep logo