Λοταρία για τους ανεμβολίαστους!

lottery

Εθνική λοταρία θα θεσπίσει η κυβέρνηση στην Αυστρία για να ενθαρρύνει εκείνους που επιμένουν να μην εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού, λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη ψήφιση από το κοινοβούλιο ενός νόμου που θα καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό.

Ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων έφθασε χθες σε νέα επίπεδα ρεκόρ αφού η υπερβολικά μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον εξαπλώθηκε περαιτέρω, αλλά η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει ένα ακόμη εθνικό λοκντάουν καθώς η χώρα βγήκε από το τέταρτο μόλις τον περασμένο μήνα.

"Τι θα κερδίζει κάποιος στην λοταρία εμβολιασμού; Vouchers!"
Πολίτες, είτε είναι ήδη εμβολιασμένοι ή όχι, θα παίρνουν ένα λαχνό για κάθε δόση εμβολίου που έχουν κάνει -τρεις δηλαδή λαχνοί για όσους έχουν κάνει και την ενισχυτική δόση.
Κάθε δέκατος λαχνός θα κερδίζει ένα voucher αξίας 500 ευρώ, χωρίς να διευκρινίζεται για ποιον σκοπό είναι τα vouchers.

Η κάτω βουλή πρόκειται αργότερα μέσα στην ημέρα να ψηφίσει έναν νόμο που θα καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών με τα πρόστιμα να κυμαίνονται από 600 ως 3.600 ευρώ.
Η Αυστρία θα γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού για τους ενήλικες από την 1η Φεβρουαρίου.