«Σύννεφα» στο …Λιμάνι!

limani peiraia synnefa

Σας υποσχέθηκα χθες ότι θα σας έγραφα για τα «σύννεφα» που παρατηρούνται στον δημοτικό συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ «Πειραιάς για όλους» ( πρώην Λιμάνι της Αγωνίας). Φυσικά στην Αριστερά οι ομοφωνίες δεν είναι και το πιο συνηθισμένο φαινόμενο, ενώ αντίθετα οι διαφοροποιήσεις είναι πολύ συχνές. Πλην όμως αυτές συνήθως παραμένουν «εντός των τειχών» και σπάνια βγαίνουν προς τα έξω.

Σε κάθε περίπτωση, ποτέ στην 20χρονη διαδρομή του «Λιμανιού» δεν εμφανίστηκαν δυο δημοτικοί σύμβουλοί του να διεκδικούν μια θέση. Να εξηγηθώ: Ο συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ δικαιούταν -βάσει της εκλογικής του δύναμης- μία θέση στην πολύ σημαντική Οικονομική Επιτροπή του δήμου Πειραιά. Φυσιολογικά θα κατέληγαν σε έναν υποψήφιο που θα εκλεγόταν. Όμως στις πρόσφατες δημαιρεσίες εμφανίστηκαν δύο υποψήφιοι, που μάλιστα τελικά έλαβαν τον ίδιο αριθμό ψήφων. Επτά (7) ο καθένας! 
Τελικά η λύση δόθηκε μέσω κλήρωσης, όπως προβλέπει ο κανονισμός. Και μόνο το παραπάνω γεγονός επιβεβαιώνει ότι έχουν μαζευτεί «σύννεφα» στην δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει πάντως και συνέχεια που έχει να κάνει με παρασκηνιακές κινήσεις πριν την επίμαχη κλήρωση, αλλά προς το παρόν δεσμεύομαι να τις αποκαλύψω. Απλώς ας σημειωθεί ότι εάν αποκαλυφθούν οι κινήσεις αυτές είναι σίγουρο πως τα σύννεφα θα μετατραπούν σε καταιγίδα.
Αυτά προς το παρόν…