Συνάντηση «κορυφής»!

kalph diafanh

Το ραντεβού δόθηκε το πρωί του Σαββάτου στο «Liberty» της πλατείας Τερψιθέας, οπότε δεν ήταν κρυφό. Όμως το γεγονός ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης κι ο επικεφααλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Πειραιά Νίκος Μπελαβίλας ήπιαν δημόσια έναν καφέ, από μόνο του προκαλεί ενδιαφέρον.

Πόσο μάλλον που μπαίνοντας σε ένα ουσιαστικά προεκλογικό κύκλο, έχουμε μπροστά μας μια σειρά εκλογών που τελικά θα… βαρεθούμε να ψηφίζουμε: Διπλή (ή και τριπλή !) κάλπη για τις εθνικές εκλογές, δημοτικές, περιφερειακές και αργότερα ευρωεκλογές. Αν όχι από αυτήν την άνοιξη, από το φθινόπωρο ή σε ένα χρόνο και μέχρι το 2024 θα πάμε 5 -6 φορές στα παραβάν!

Έψαξα κι έμαθα λοιπόν, ότι ο Θοδωρής Δρίτσας θα είναι ξανά υποψήφιος στην Α’ Πειραιά και Νήσων όπου εκλέγεται σταθερά από το 2007. Αυτό σημαίνει ότι η πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση δεν θα μπορέσει να εκλεγεί. Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα στις επαναληπτικές εκλογές, που θα γίνουν με λίστα, να συμφωνηθεί να τοποθετηθούν κάποιοι «Σύμμαχοι» του ΣΥΡΙΖΑ σε εκλόγιμη θέση. Θα συμβεί αυτό στον Πειραιά; Δύσκολο.

Πιο ενδιαφέρον είναι το ερώτημα για το τι θα γίνει με την δημοτική κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ «Πειραιάς για Όλους». Βέβαια οι δημοτικές εκλογές αργούν σχετικά (θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2023, μαζί με τις περιφερειακές), αλλά εκεί έχουν ήδη μαζευτεί αρκετά σύννεφα. Ποια είναι αυτά; Υπομονή μέχρι αύριο…

eep logo