Χιούμορ και σεβασμός...

petroulakis 291221

Έγινε μεγάλη συζήτηση για την ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου, που αναπαρήγαγε το σκίτσο του Ιωσήφ με την Παναγία πάνω στο γαϊδουράκι. Ως γνωστόν ο Ιωσήφ δεν φοράει μάσκα, η Παναγία τον ρωτάει γιατί,της απαντά πως δεν πιστεύει στον Κορονωιό κι εκείνη κλείνει τον διάλογο λέγοντας του: " Ενώ ότι έμεινα έγγυος από τον κρίνο το έφαγες αμάσητο".

Το παραπάνω σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη από την "Καθημερινή" θα έλεγε κανείς ότι "συνομιλεί" με το επίμαχο meme με την προσθήκη της κριτικής στα στελέχη της ΝΔ που εξοργίζονται όπως τα μικρά εάν τους πει κανείς ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης.

Φυσικά, υπάρχουν διαφορές.
Ακόμη κι πιο ευσεβείς χριστιανοί δεν πιστεύουν στο παραμύθι με τον συμπαθητικό χοντρούλη με τα κόκκινα που έρχεται από την καμινάδα, όπου έχει φτάσει με ιπτάμενο έλκηθρο με ταράνδους και μοιράζει δώρα. Ενώ, οι ίδιοι μέσα τους, είναι δύσκολο να δεχθούν ότι η ιστορία με τον κρίνο δεν έχει επιστημονική βάση. Απλώς (θελουν να) την πιστεύουν.

Δικαίωμα τους, όπως δικαίωμα και υποχρέωση κάθε σοβαρού επιστήμονα να κάνει τα πάντα για να μας πείσει να φοράμε μάσκα. Άλλωστε υπάρχουν κι άθεοι στην Ελλάδα και σε αυτήν την κατηγορία απευθυνόταν προφανώς ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος.

Από το αστείο αυτό, μέχρι να ξεσηκώνεται "ιεράς σάλος" εναντίον του, υπάρχει τεράστια απόσταση. Και δεν καταλαβαίνει κανείς γιατί πρέπει να ζητείται η απόσυρση του από Διεθνείς Επιτροπές Επιστημόνων όπου εκπροσωπεί (αμισθί) την χώρα, όπως ζήτησε και ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ, ο οποίος παντως έχει πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ του Εμβολιασμού.

Η συνέχιση της συζήτησης μόνο το "ασεβές" σκίτσο διαφημίζει. Κι αδικεί όλους τους εμπλεκόμενους. Την Εκκλησία, τον παγκοσμίου κύρους Έλληνα καθηγητή, αλλά και όλους όσοι αγωνίζονται με κάθε τρόπο υπέρ των μέτρων που σώζουν από τον Covid-19.

ETEKA_Desktop

eep logo