Καμμένη Χώρα: Νέο βιβλίο από τον Νότη Ανανιάδη

kamenh xora 777

Το νέο του βιβλίο, ένα νουάρ μυθιστόρημα υπό τον τίτλο «Καμένη Χώρα» παρουσάζει ο δημοσιογράφος Νότης Ανανιάδης, «παίζοντας» με στοιχεία μυθοπλασίας, φανταστικούς ήρωες και εύκολα αναγνωρίσιμους υπαρκτούς χαρακτήρες.

Χρονικό σημείο αναφοράς το 2023, όταν η Ελλάδα προσπαθεί να αφήσει πίσω της μια καταστροφική, όσο και χαοτική δεκαετία κατά την οποία η έννοια του συντεταγμένου κράτους είχε καταλυθεί και συμμορίες λυμαίνονταν την χώρα.

Το βιβλίο αποτελεί «μια πρόσκληση που εμπεριέχει την αντίφαση «Νέα Αριστερά πενήντα χρόνια μετά» και είναι η αφορμή για μια περίεργη συνάντηση κι ένα ταξίδι στον Σαρωνικό και σε ένα φανταστικό, αν και όχι μακρινό μέλλον. Από τον Πειραιά στα Μέθανα, αλλά και τον Πόρο, το Αγκίστρι και την Αίγινα, μια παρέα εβδομηντάρηδες, κάποιοι τυχοδιώκτες δημοσιογράφοι, δυο πανίσχυροι επιχειρηματίες και τρεις «περπατημένες» γυναίκες επιχειρηματίες της νύχτας διασταυρώνονται πενήντα χρόνια μετά την εξέγερση της Νομικής. Ένας αλκοολικός βετεράνος δημοσιογράφος, που είναι υπερήφανος ότι στα εξήντα του «δεν χρωστάει σε κανένα πούστη». Ένα «σούπερ μάρκετ διασκέδασης». Μια συνάντηση παλιών αριστερών. Κάποιες εξαφανίσεις. Δυο αστυνομικοί της «Νέας Εποχής» που προσπαθούν να τις εξιχνιάσουν. Κι οι εκπρόσωποι δυο διαφορετικών επιχειρηματικών αντιλήψεων για την «επόμενη μέρα». Όλα αυτά κάτω από το ηφαίστειο των Μεθάνων, δίπλα στην ‘‘Καμένη Χώρα’’».

Ο δημοσιογράφος Νότης Ανανιάδης γεννήθηκε και µεγάλωσε στον Πειραιά.
Το προηγούµενο µυθιστόρηµά του, Σκιές στα Νερά, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Synergie (2011). Το 2017 κυκλοφόρησε η συλλογή χρονογραφηµάτων του Παιχνίδι Κέντρου, εκδόσεις ΠΛΕΥΣΙΣ. Το 2012 κυκλοφόρησε η συλλογή άρθρων του Κείµενα, για την πόλη, το λιµάνι και τα νησιά, εκδόσεις ΠΛΕΥΣΙΣ. Το 2007 εκδόθηκε η συλλογή άρθρων του Το Νησί µου ο Πειραιάς, εκδόσεις Synergie. Το 2000 επιµελήθηκε και συµµετείχε στην οµαδική συλλογή Εκεί, γύρω στα 40, εκδόσεις Ελληνικά Γράµµατα.

ETEKA_Desktop

eep logo