Ο Ανδρουλάκης στον «Πειραϊκό Σύνδεσμο» - Πως ψήφισε η Α’ Πειραιά και Νήσων!

androulakis

Στην τελική ευθεία για τις κάλπες του δεύτερου γύρου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλάει το απόγευμα της Τετάρτης στον Πειραιά και πιο συγκεκριμένα στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Πειραϊκού Συνδέσμου». Εκεί ακριβώς που είχε μιλήσει πριν δύο εβδομάδες σε μια μεγάλη συγκέντρωση ο έτερος διεκδικητής της ηγεσίας, Γιώργος Παπανδρέου. Αν και είναι σαφές πλέον ότι οι συγκεντρώσεις αυτές δεν προσφέρονται για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων.

Ο ΓΑΠ για παράδειγμα, είχε κάνει μεγαλύτερη συγκέντρωση από εκείνη του Ανδρέα Λοβέρδου στο Δημοτικό Θέατρο, αλλά στον δήμο Πειραιά, ο Αν. Λοβέρδος (που στηρίζει ανοιχτά Ν. Ανδρουλάκη) την περασμένη Κυριακή ήταν πρώτος. Συγκεκριμένα πήρε 898 ψήφους, ο Ν. Ανδρουλάκης 870 (χωρίς να έχει κάνει συγκέντρωση στον δήμο) κι ο Γ. Παπανδρέου με την μεγαλύτερη συγκέντρωση ήλθε τρίτος μένοντας στους 854 ψήφους!

Συνολικά πάντως στην Α’ Πειραιά και Νήσων, την περασμένη Κυριακή πρώτος με 1181 ψήφους πέρασε ο Ν. Ανδρουλάκης, δεύτερος ήταν ο Αν. Λοβέρδος με 1110 και τρίτος έμεινε ο Γ. Παπανδρέου με 989 ψήφους!
Μια αναλυτικότερη μικρή έρευνα μάλιστα δείχνει ότι ο Ν. Ανδρουλάκης ήταν πρώτος με την μεγαλύτερη διαφορά στα Καμίνια – Π. Κοκκινιά, στο Φάληρο και την Αγ. Σοφία- Αγ. Δημήτρη. Δηλαδή, την 3η, 4η και 5η Δημοτική Κοινότητα. Επίσης πρώτος σε όλα τα νησιά αι τα Μέθανα, πλην της Αίγινας και της Ύδρας.
Στην Αίγινα, όπως και στον κεντρικό Πειραιά, κυριάρχησε ο Αν. Λοβέρδος. Στην Ύδρα πρώτος ήλθε ο ΓΑΠ. Ο οποίος κατάφερε να κερδίσει και την Α’ Δημοτική Ενότητα ( Καλλίπολη, Χατζηκυριάκειο, Πειραϊκή και Φρεαττύδα).

eep logo