Ύστατο χαίρε στον Γιάννη Φύτρα…

giannis fitras

Θλίψη σκόρπισε στον δημοσιογραφικό κόσμο, αλλά ειδικότερα στον Πειραιά ο θάνατος του Γιάννη Φύτρα, το οποίο αποχαιρέτησαν συγγενείς και φίλοι την Δευτέρα το μεσημέρι.

Γεννημένος το 1936 στον Πειραιά ο Γιάννης Φύρας έγινε μηχανικός στο Εμπορικό Ναυτικό, σπουδάζοντας στην σχετική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου, αλλά γρήγορα στράφηκε στην δημοσιογραφία. Αφιερώθηκε μάλιστα στο ναυτιλιακό – πειραϊκό ρεπορτάζ υπηρετώντας με τον τρόπο του την αγαπημένη του πόλη και το μεγάλο της λιμάνι. Πέρασε από πολλές εφημερίδες («Εξπρές», «Αθηναϊκή», «Ελευθεροτυπία» κ.α), ενώ για χρόνια ήταν αρχισυντάκτης της «Φωνής του Πειραιά». Παράλληλα έγραψε αρκετά επιτυχημένα αστυνομικά μυθιστορήματα, κάποια με φόντο τον Πειραιά.

Μέχρι πρόσφατα τον συναντούσε κανείς στον αγαπημένο του περίπατο από την «Ευαγγελίστρια» στο Πασαλιμάνι και την παλιά Λέσχη του Ολυμπιακού, του οποίου ήταν φανατικός οπαδός. Ο Γιάννης Φύτρας, θα μπορούσε να πει κανείς, ενσωμάτωνε τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου Πειραιώτη: και του λιμανιού και του σαλονιού!

Στον γιο του Πάνο, επίσης επιτυχημένο δημοσιογράφο, το Portnet εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια…

eep logo