Επιστροφές, μεταστροφές…

papandreou giorgos

Την Πέμπτη το βράδυ στον ευρύτερο Πειραιά έγιναν δυο συγκεντρώσεις υποψηφίων προέδρων του ΚΙΝΑΛ. Του Νίκου Ανδρουλάκη στον Κορυδαλλό και του Γιώργου Παπανδρέου στον Πειραιά. Επρόκειτο, κατά γενική ομολογία, για δυο μεγάλες συγκεντρώσεις, δεδομένης της εποχής και κυρίως της Πανδημίας. Στον Κορυδαλλό, στο πλευρό του Ν. Ανδρουλάκη βρέθηκαν προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ της β’ Πειραιά, όπως ο τ. Νομάρχης Πειραιά και δήμαρχος της πόλης Στέφανος Χρήστου. Ευλόγως δε ήταν έντονη η παρουσία νέων στελεχών που στηρίζουν την υποψηφιότητα του.

Την ίδια ώρα στο κέντρο του Πειραιά είχαν κατέβει για να στηρίξουν τον Γ. Παπανδρέου στελέχη της Β’ Πειραιά, όπως ο πρώην δήμαρχος Κορυδαλλού Στ. Κασιμάτης, ο τ. βουλευτής Γ. Διαμαντίδης, αλλά κι ο γιος του Δημήτρης που ήταν υποψήφιος στην β’ Πειραιά στις τελευταίες εκλογές. Εκεί ήταν, μεταξύ άλλων, ο Απόστολος Πόντας (υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ στην α’ Πειραιά το 2019), ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ Ιωσήφ Βουράκης, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης κ.α.

gap peiraikos

Και το ρεπορτάζ θα τέλειωνε κάπου εδώ αν δεν υπήρχε μια εμφάνιση – έκπληξη. Ο δημοτικός σύμβουλος της Αριστεράς στον δήμο Πειραιά, Δημήτρης Γκερλές ήταν κι αυτός εκεί, χειροκροτώντας τον Γ. Παπανδρέου! Βέβαια ο Δ. Γκερλές, ήδη από το 2014 δημοτικός σύμβουλος τότε με το «Λιμάνι της Αγωνίας» και από το 2019 με το «Πειραιάς για Όλους», είναι «σαρξ εκ της σαρκός» του ΠΑΣΟΚ, αντιδήμαρχος του Στ. Λογοθέτη κατά το παρελθόν και υποδιοικητής στο «Μεταξά» επί κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου. Αλλά , όπως και να το κάνουμε, η εμφάνιση του είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον, δηλωτική της κινητικότητας που υπάρχει μεταξύ των δύο χώρων.

Την εκδήλωση προλόγισε ο οικονομολόγος Μηνάς Περάματζης, ενώ τον πρώην πρωθυπουργό χαιρέτισε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, όπως θεσμικά είχε κάνει και την περασμένη εβδομάδα στην αντίστοιχη εκδήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου, η οποία είχε πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά…

ETEKA_Desktop

eep logo