Μπάσκετ και πολιτική!

spanoulis mitsotakis

Η σχέση του μπάσκετ με την πολιτική είναι πιο ισχυρή από όσο με μια πρώτη ματιά μπορεί να φανταστεί κανείς. Σταχυολογούμε παραδείγματα.
Ο Παναγιώτης Φασούλας έγινε βουλευτής και δήμαρχος Πειραιά. Ο Αργύρης Καμπούρης δημοτικός σύμβουλος Νίκαιας. Ο Σταύρος Ελληνιάδης νομαρχιακός σύμβουλος και αντιδήμαρχος Πειραιά. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, αν και περιζήτητος (όπως φυσικά κι ο Νίκος Γκάλης), έμεινε εκτός πολιτικής, αν και πρόσφατα με την στήριξη του δήμου Νίκαιας- Ρέντη, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, προχώρησε στη δημιουργία του σωματείου «Παιχνίδι Ζωής» κίνησης με έντονο κοινωνικό πρόσωπο. Οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούμπο πήραν κατ’ εξαίρεση την ελληνική ιθαγένεια από τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, μια κίνηση με σαφή πολιτικό μήνυμα προς την ισχυρή άκρα δεξιά της όχι και τόσο μακρινής εκείνης εποχής.

Και τώρα ο Βασίλης Σπανούλης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Από την συνάντηση δεν βγήκε πολιτική είδηση, αλλά η δημοφιλία του «θρυλικού αρχηγού» είναι δεδομένη. Τουλάχιστον στις περιφέρειες του Πειραιά, όπου ο Ολυμπιακός «βγάζει κυβερνήσεις», αλλά και στην Λάρισα απ’ όπου κατάγεται ο “Kill Bill”!

Λέτε;

eep logo