Συνέντευξη με ενδιαφέρον

moralis giannis blue

Την επόμενη εβδομάδα θα δώσει σύμφωνα με πληροφορίες Συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης ο Γιάννης Μώραλης. Ο δήμαρχος Πειραιά αρχικά είχε προγραμματίσει να παραχωρήσει συνέντευξη το Σεπτέμβριο με την ολοκλήρωση ενός έτους στο δημαρχιακό θώκο. Μεσολάβησαν όμως οι εκλογές κι έτσι η συνέντευξη πήγε πιο πίσω. Βέβαια η αποκάλυψη ενδιαμέσως πορίσματος των ελεγκτών του γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αναμένεται να αποτελέσει κεντρικό θέμα στις ερωτήσεις που θα δεχτεί ο δήμαρχος Πειραιά.
Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις πάντως, δεν αποκλείεται ο Γιάννης Μώραλης να επιχειρήσει να αξιοποιήσει τα πορίσματα της Έκθεσης και να αποστασιοποιηθεί από επιλογές που είχαν στο παρελθόν πολιτικά πρόσωπα είτε της πλειοψηφίας είτε της μειοψηφίας. Εύλογο, θα έλεγε κανείς, αφού ο ίδιος ο Γ.Μώραλης δεν έχει καμιά εμπλοκή στο διαχρονικό και διαπαραταξιακό πάρτυ που καταλογίζει η συγκεκριμένη Έκθεση.
Πάντως, στο Δημοτικό Μέγαρο υπάρχει η ανησυχία ότι η συγκεκριμένη Έκθεση μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στη χρηματοδότηση του Δήμου Πειραιά, κάποιοι μάλιστα διατύπωναν το φόβο ότι θα μπορούσε να τεθεί ακόμα και σε επιτήρηση. Εξέλιξη που θα οδηγούσε σε πίεση προς τη Δημοτική Αρχή, είτε να αυξήσει τα δημοτικά τέλη, είτε να προχωρήσει ακόμη και σε μείωση προσωπικού. Οπότε η πολιτική αποστασιοποίηση του δημάρχου από υπεύθυνους εκείνης της περιόδου φαντάζει ως σχεδόν υποχρεωτική κίνηση.