Όταν ο Μπακουνάκης «έπεσε στο μελανοδοχείο»!

mpakounakis aigina

Το νέο βιβλίο του Νίκου Μπακουνάκη «Όταν έπεσα στο μελανοδοχείο», παρουσιάστηκε στην Αίγινα, στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων που διοργανώνει η Καποδιστριακή Δημόσια Βιβλιοθήκη Αίγινας, με τίτλο «Κάθε Τετάρτη στο Εϋνάρδειο με ένα βιβλίο».

Στο νέο του βιβλίο, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πόλις», ο γνωστός δημοσιογράφος και καθηγητής στο τμήμα Επικοινωνίας του Παντείου Πανεπιστημίου, κάνει μια αυτοβιογραφική αφήγηση, με στοιχεία λογοτεχνικής δημοσιογραφίας, κριτικού δοκιμίου και ιστορίας των ΜΜΕ, που καλύπτει μια περίοδο σαράντα ετών, από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 ως σήμερα. Η Πάτρα, η Αθήνα, το Παρίσι είναι οι χώροι δράσης του ήρωα-αφηγητή. Στο φόντο, εκδότες όπως ο Χρήστος Λαμπράκης, δημοσιογράφοι, συγγραφείς, συναντήσεις με αξιομνημόνευτους ανθρώπους, εφημερίδες, βιβλιοπωλεία, μπαρ και εστιατόρια, διαψεύσεις και χρεοκοπίες.

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου έγινε στην Αίγινα από τη μεταφράστρια και καθηγήτρια Μαρία Παπαδήμα και τον ηθοποιό Ακύλλα Καραζήση σε ανάγνωση αποσπασμάτων, σε ​ένα από τα Καποδιστριακά κτίρια της Αίγινας​, ​από τα πρώτα δημόσια κτίρια της Ελλάδας, το οποίο δώρισε ο Ελβετός φιλέλληνας τραπεζίτης, J.G.Eynard, φίλος του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια,​ ​και στέγαζε τότε το Κεντρικό Σχολείο, μετά την Βιβλιοθήκη και έως το 1981 το Αρχαιολογικό Μουσείο.

mpakounakis melanodoxeio

Η Καποδιστριακή Δημόσια Βιβλιοθήκη Αίγινας διοργανώνει, τον Αύγουστο του 2021, για πρώτη φορά, κύκλο εκδηλώσεων, με τον γενικό τίτλο «Κάθε Τετάρτη στο Εϋνάρδειο με ένα Βιβλίο».

Πέντε Αυγουστιάτικες βραδιές για το βιβλίο και την Αίγινα, από 4/8 έως 1/9, στις 9 το βράδυ, στον κήπο του ιστορικού αυτού κτιρίου, που μετά από την επικείμενη αναστήλωσή του θα αποτελέσει την έδρα της δημόσιας βιβλιοθήκης Αίγινας. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν πέντε παρουσιάσεις βιβλίων και μια διάλεξη που αφορούν την Αίγινα και όχι μόνο.

Πηγή: iefimerida.gr

eep logo