Λιμάνι, Κανάλι-1, διαδικασία και ουσία…

kanali 1Ολόκληρη ανακοίνωση έβγαλε το Λιμάνι της Αγωνίας για να καταγγείλει ουσιαστικά τον διευθυντή του Καναλιού Νίκο Παρασκευά, καθώς διαφωνεί με τον τρόπο που παρουσίασε τις θέσεις της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στην ίδια ανακοίνωση μάλιστα προαναγγέλλει την παρέμβαση που θα κάνει αύριο στο Δημοτικό Σταθμό Πειραιά στην εκπομπή του Ν.Παρασκευά 9-10 ο πρωί.

Υπάρχουν δύο ερωτήματα: Το πρώτο αφορά τη δεοντολογία που όντως πρέπει να επιδεικνύει ένα δημοτικό ραδιόφωνο. Όμως ο συνάδελφος Ν.Παρασκευάς υποστηρίζει πως κάλεσε τη δημοτική σύμβουλο Μαρία Σταθάκη να εκθέσει τις απόψεις της στις 13 και στις 14 Οκτωβρίου, αλλά η ίδια λόγω φόρτου εργασίας, δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στην πρόσκληση. Αν είναι έτσι, προς τι ο πανηγυρικός τόνος για την αυριανή δήθεν παρέμβαση; Και επί της ουσίας. Αφού το Λιμάνι της Αγωνίας υποστηρίζει τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα κι αυτός είναι εκείνος που ετοιμάζεται εκών – άκων να υπογράψει την πώληση του ΟΛΠ, τι τελικά θέλει; Αναρωτιέται κανείς μήπως έχει δίκιο ο δήμαρχος Γ. Μώραλης, που ταχθεί εξ αρχής κατά της πώλησης του λιμανιού, όταν έκανε λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο για κοροϊδία. Αναφερόμενος στην επτάμηνη σιωπή του Λιμανιού της Αγωνίας απένατι στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, επί της πρώτης υπουργίας Δρίτσα, περί την πώληση του ΟΛΠ.

Αλλά και σε κάθε περίπτωση, πόσο πειστικά μπορεί να ηχεί η εκτίμηση που υπάρχει στην ανακοίνωση του Λιμανιού της Αγωνίας ότι ο αγώνας «σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θ. Δρίτσα, δεν έχει τελειώσει και μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο σε εισπρακτικά οφέλη για το Δήμο μας, αλλά και στη διατήρηση δικαιωμάτων μας»; Με τη φράση «διατήρηση των δικαιωμάτων μας» εννοούν προφανώς τη διατήρηση υπό δημόσιο έλεγχο χώρων όπως τα Λιπάσματα, το Παλατάκι και μέρος του θαλάσσιου μετώπου στο Πέραμα. Κι έτσι φυσικά υπάρχει μια «διολίσθηση» από την θέση περί μη πώλησης στον διαχωρισμό δημόσιων χώρων της λιμενικής ζώνης και την εξαίρεση τους από το προς πώληση υπόλοιπο λιμάνι.
Πέραν των σοβαρών νομικών και άλλων προβλημάτων που έχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο αν τελικά το λιμάνι πουληθεί (ολόκληρο ή με εξαίρεση κάποιων χώρων) αναρωτιέται κανείς αν το Λιμάνι της Αγωνίας ζητήσει την παραίτηση Δρίτσα. Γιατί έτσι όπως τίθεται στην ανακοίνωση, ο μόνος λόγος να υποστηρίζει κανείς την παραμονή Δρίτσα στο υπουργείο είναι η ελπίδα πως θα αποτρέψει την πώληση (πακέτο ή εν μέρει).
Εκτιμούμε ότι προσφέρουν κακές υπηρεσίες στον υπουργό Ναυτιλίας τα στελέχη του Λιμανιού με αυτή την τακτική που ακολουθούν καθώς δεν του δίνουν το παραμικρό περιθώριο ελιγμού. Σε κάθε περίπτωση «Κυριακή, κοντή γιορτή» που λέει και ο λαός…

Αν.Κ.

Pin It

eep logo