Τρέλα!

stamataki karakosta limani

Στη φωτογραφία οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελένη Σταματάκη στην Α΄ Πειραιά και η Εύη Καρακώστα στη Β΄, διαδηλώνουν με πάθος κατά της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ. Το περασμένο Σάββατο, όχι στον παλιό αντιμνημονιακό καιρό του ΣΥΡΙΖΑ. Και οι δύο τους όμως τον περασμένο Ιούλιο και Αύγουστο στήριξαν με την ψήφο τους την κυβέρνηση και τελικά τη Συμφωνία (Μνημόνιο) που προβλέπει, ως προτεραιότητα μάλιστα, την πώληση του ΟΛΠ. Διαδηλώνουν δηλαδή κατά αυτών που ψήφισαν.
Υπάρχει ένας αντίλογος, που λέει ότι ο χώρος των Λιπασμάτων που ανήκει στον ΟΛΠ, αλλά και άλλοι χώροι στο Παραλιακό Μέτωπο μέχρι το Πέραμα, πρέπει να εξαιρεθούν από την ιδιωτικοποίηση και να παραχωρηθούν στους δήμους. Αυτή είναι η δικαιολογία και των δύο βουλευτών. Πλην όμως δεν αντέχει σε καμιά λογική κριτική. Ο ΟΛΠ είναι εισηγμένη εταιρεία στο Χρηματιστήριο από το 2003, και οποιοσδήποτε μέτοχος μπορεί να κατηγορήσει για απιστία τη διοίκησή του αν εκχωρήσει εκτάσεις που του ανήκουν, απομειώνοντας έτσι την περιουσία του. Επιπλέον οι Όμιλοι που διεκδικούν μέσα από το διαγωνισμό που τρέχει το πλειοψηφικό πακέτο του ΟΛΠ, έχουν καταθέσει οικονομικές προσφορές με βάση το δεδομένο ότι οι εκτάσεις αυτές αποτελούν περιουσία του ΟΛΠ. Όλα αυτά είναι γνωστά, οπότε ακόμη και ο στόχος εξαίρεσης εκτάσεων από την πώληση θεωρείται ανέφικτος και μαξιμαλιστικός.
Επειδή δεν μπορώ να διανοηθώ ότι οι δύο βουλευτές μας δουλεύουν, το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι στην τρελή εποχή που ζούμε, ο ορθός λόγος που υποτίθεται χαρακτηρίζει το χώρο της πολιτικής, έχει υποχωρήσει πολύ.

Pin It