Αποχαιρετισμός!

agrapidis

Ο Χρήστος Αγραπίδης βρίσκεται στα δημοτικά έδρανα από το 1986, όταν πρωτοεξελέγη δημοτικός σύμβουλος Πειραιά με το ψηφοδέλτιο του Ανδρέα Ανδριανόπουλου. Μια ολόκληρη ζωή, 35 χρόνια, με κενό δύο θητειών (2007-2014), υπηρέτησε την πόλη και το λιμάνι από κάθε θέση. Δήμαρχος επί δύο συνεχόμενες θητείες (1999-2007), υποψήφιος δήμαρχος νωρίτερα, δημοτικός σύμβουλος, αντιδήμαρχος όπως από το 2014 κατά τις δημαρχιακές θητείες του Γιάννη Μώραλη.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι την δημοφιλία του δεν την εξαργύρωσε ποτέ για μια θέση παραπάνω- για παράδειγμα στις νικηφόρες για τη ΝΔ εκλογές του 2004 θα μπορούσε άνετα να εκλεγεί.

Έμεινε πάντα «πιστός στρατιώτης» του Πειραιά. Όπως θα παραμείνει και στο υπόλοιπο της σημερινής θητείας από την θέση του απλού δημοτικού συμβούλου, όπως ενημέρωσε με επιστολή του τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη –τον είχε ενημερώσει σχετικά εδώ και δυο-τρεις μήνες. Η αλήθεια είναι ότι τα χρόνια περνάνε (ο γιατρός φθάνει πλέον τα 76- κι ας μην του φαίνεται) κι οι θέσεις ευθύνης στον δήμο Πειραιά είναι όλο και πιο απαιτητικές πλέον.
Θα παραμείνει φυσικά ενεργός ως απλός δημοτικός σύμβουλος δίπλα στον δήμαρχο Γ. Μώραλη.

Εκείνο πάντως που έχει σημασία είναι ότι όταν έλθει η ώρα του τελικού «αποχαιρετισμού» από τα κοινά (ο τωρινός δεν είναι παρά ένα πρελούδιο) η πειραϊκή μικρο-ιστορία θα γράψει, πέραν όλων των άλλων, ότι από όποια θέση ευθύνης κι αν πέρασε ο Χρήστος Αγραπίδης ήταν πάντα αυτό που λέμε «Κύριος»!!!

eep logo