Ακροβασίες

sxoinovatis

Ένας δημοσιογράφος υποστηρίζει πως άκουσε τον Θοδωρή Δρίτσα να λέει σε φίλο του την ημέρα που παρέλαβε εκ νέου το υπουργείο Ναυτιλίας: «Ακροβατούμε».
Ακόμη κι αν αυτή η φράση προκύπτει από την δημιουργική φαντασία του συναδέλφου, η αλήθεια παραμένει ότι ο Θοδωρής Δρίτσας υποχρεώνεται να περπατήσει σε τεντωμένο σχοινί. Αν ήταν νεότερος και ένα σχοινί έδενε το γραφείο του στη Δραπετσώνα με την Παγόδα απέναντι και προσπαθούσε να το περάσει, θα ήταν ευκολότερο εγχείρημα από αυτό που προσπαθεί να κάνει τώρα. Εντάξει, η πώληση των μετοχών θα γίνει, αλλά πριν γίνει να δούμε ποιους χώρους του ΟΛΠ μπορούμε να παραχωρήσουμε στους δήμους.
Όμως ο ΟΛΠ είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία κι οποιοσδήποτε μικρομέτοχος θα μπορούσε να κινηθεί νομικά εις βάρος της διοίκησης για μια απόφαση που θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι πλήττει τα συμφέροντα της εταιρείας. Πόσο μάλλον όταν μια απόφαση πχ. παραχώρηση της περιοχής των Λιπασμάτων θα οδηγήσει σε αναθεώρηση προς τα κάτω του τιμήματος για την πώληση του 51% των μετοχών.

Από την άλλη, όταν σε όλη σου την πολιτική διαδρομή ήσουν κατά της πώλησης, τώρα υποχρεούσαι να την υπογράψεις, είναι δύσκολο να μη διεκδικήσεις ως «αντίδωρο» για τους δήμους κάποιες εκτάσεις που ζητούν.

Με δυο λόγια, καλύτερα να ήταν ακροβάτης…

Pin It