Έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε σχολεία της Νίκαιας

ioakeimidis patoulis antonakou

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη η απόφαση για την υλοποίηση έργων βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε σχολικά κτήρια του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη συνολικού προϋπολογισμού 1.7 εκ. ευρώ, παρουσία του Δημάρχου Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γ. Ιωακειμίδη.

Στη συνάντηση, με αφορμή την υπογραφή, συμμετείχαν επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς Σ. Αντωνάκου και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης.

Ειδικότερα οι παρεμβάσεις θα γίνουν στα εξής σχολεία:

· 4o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ (Καισαρείας 52, Νίκαια)

· 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ (Ραιδεστού & Βοσπόρου, Νίκαια)

· 20ο-25ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ (Βασιλείου Βουλγαροκτόνου & Σολάκα , Νίκαια)

· 2o ΛΥΚΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ (Π. Ράλλη-Κασταμόνης-Αμυραδάκη-Καισαρείας, Νίκαια)

Τα έργα συμπεριλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αντικατάσταση κουφωμάτων, εξωτερική θερμομόνωση τοίχων, θερμοϋγρομόνωση δώματος, αντικατάσταση του Λέβητα κεντρικής θέρμανσης, αντικατάσταση κλιματιστικών συσκευών διαιρουμένου τύπου, αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού συστήματος (Net Metering).

Επισημαίνεται, πως οι παρεμβάσεις γίνονται στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της ενεργειακής απόδοσης της χρήσης ΑΠΕ και της Συμπαραγωγής και προώθηση Χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις Αστικές Περιοχές» του Ε.Π. «Αττική». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΑΤΤ088 της ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Αττικής, έχουν ενταχθεί 32 Δήμοι με συνολικό προϋπολογισμό 27 εκ. ευρώ, ενώ είναι σε διαδικασία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης κυρίως νησιωτικοί Δήμοι, με συνολικό αιτούμενο προϋπολογισμό 6.7 εκ. ευρώ.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία η οποία, όπως ανέφερε, θα ενισχύσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της πόλης και θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων και ειδικότερα των παιδιών.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης επισήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Επενδύουμε στοχευμένα στην περιβαλλοντική αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων, μεταξύ των οποίων και σχολείων, με στόχο την αισθητή και μετρήσιμη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, αλλά και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των πόλεων μας σε ότι αφορά την εξισορρόπηση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου. Με αυτή μας την πρωτοβουλία θέλουμε να σηματοδοτήσουμε την πρόθεση μας να προχωρήσουμε σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις με αναπτυξιακό πρόσημο, διαμορφώνοντας ένα πρότυπο που θα πρέπει να συμμετάσχουν όλοι οι Δήμοι».

eep logo