Ολυμπιακοί 2020: Η αβεβαιότητα παραμένει στην Ιαπωνία...

tokyo 2020 2021

Η αβεβαιότητα σχετικά με την ετοιμότητα της Ιαπωνίας να φιλοξενήσει του εφετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες συνεχίζει να αυξάνεται στην «οικοδέσποινα» χώρα, όσο πλησιάζει η έναρξη του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα του Kyodo News, το 72% των κατοίκων της Ιαπωνίας απάντησε ότι οι Αγώνες «δεν πρέπει να διεξαχθούν», ενώ διαπιστώθηκε ότι το 39,2% εκτιμά ότι το αθλητικό ραντεβού θα πρέπει να ακυρωθεί και το 32,8% ότι θα πρέπει να αναβληθεί για ακόμη μία φορά.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι το 92,6% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι αισθάνονταν «ανήσυχοι» για τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού.

Την Παρασκευή (9/4), το Associated Press ανέφερε ότι η Ιαπωνία θα αυξήσει το επίπεδο συναγερμού COVID-19 στην ιαπωνική πρωτεύουσα και θα εφαρμόσει αυστηρότερα πρωτόκολλα που θα βοηθήσουν στην επιβράδυνση της εξάπλωσης μιας μετάλλαξης που είναι πιο μεταδοτική.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα θα διαρκέσουν έως τις 11 Μαΐου και επιτρέπουν στον κυβερνήτη της πόλης να μειώσει τις ώρες λειτουργίας των μπαρ και των εστιατορίων. Παράλληλα θα επιβάλλονται ποινές σε όσους παραβιάζουν την τάξη, ενώ θα ανταμείβονται όσοι ακολουθούν τους κανόνες προστασίας από τον κορονοϊό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, λιγότερο από το ένα τοις εκατό των ανθρώπων στην Ιαπωνία έχει εμβολιαστεί. Από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού έχουν καταγραφεί λιγότερα από μισό εκατομμύριο κρούσματα και 9.400 θάνατοι. Ωστόσο, σημειώθηκε κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων και την Κυριακή (11/4) η χώρα κατέγραψε 2.762.