Αναπτυξιακός Οργανισμός: Συναινέσεις και παραφωνίες!

dhmotiko symvoulio

Με μια ευρύτατη πλειοψηφία που φτάνει το 88% (!) εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά ο Αναπτυξιακός Οργανισμός του Δήμου.
«Ένα ισχυρό και αποτελεσματικό εργαλείο το οποίο θα επιταχύνει και θα καταστήσει πιο ευέλικτο τον δημοτικό μηχανισμό», όπως το χαρακτήρισε ο επικεφαλής της τρίτης παράταξης «Πειραιάς για όλους», Νίκος Μπελαβίλας, που μάλιστα θα συμμετέχει ο ίδιος στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Στην πράξη, στον Οργανισμό, θα συμμετέχουν οι τρεις πρώτες παρατάξεις (Μώραλη, Βλαχάκου και Μπελαβίλα), αλλά και η παράταξη του κυρίου Κοσκωτά. Φυσικά, την ευρύτατη αυτή συναίνεση πιστώνεται η δημοτική αρχή Μώραλη και ειδικότερα ο εισηγητής του θέματος, Αντιδήμαρχος Δ. Καρύδης.

Ήταν αναμενόμενη η άρνηση των παρατάξεων του ΚΚΕ και της Ανταρσίας. Εκείνο που δεν ήταν αναμενόμενο ήταν η ηχηρή διαφοροποίηση του δημοτικού συμβούλου Δ.Γκερλέ και η πιο «διακριτική», δια της σταδιακής απουσίας της Μαρίας Σταθάκη – και οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι ο επικεφαλής της παράταξής τους υποχρεώθηκε να σημειώσει ότι μπορεί ένας δημοτικός σύμβουλος να έχει διαφορετική άποψη από την πλειοψηφία, προσπαθώντας έτσι να δικαιολογήσει τη διαφοροποίησή τους.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρούνται τέτοιες διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ και σχεδόν πάντα από τους ίδιους «συνήθεις υπόπτους».

Pin It

eep logo