Αξιέπαινοι!

karnavalos

Μια τελείως διαφορετική Αποκριά θα ζήσουν φέτος οι κάτοικοι της Ξάνθης και οι πολυάριθμοι φίλοι του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού. Τέτοιες μέρες άλλες χρονιές, όλη η πόλη ζούσε στους ξέφρενους ρυθμούς της μεγάλης γιορτής που ξεκινούσε με την αρχή του Τριωδίου και ολοκληρωνόταν την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους, που φέτος όμως, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί…

Η πανδημία του κορωνοϊού και τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα που ισχύουν, αναγκάζουν τον Δήμο Ξάνθης και το Κέντρο Πολιτισμού να αλλάξουν το πρόγραμμα ριζικά.

Οι εκδηλώσεις ψηφιακές στην πλειοψηφία τους, το μήνυμα «Αποκριές με λάθος μάσκα», διαλέξεις και ομιλίες διαδικτυακά, παραστάσεις, πυροτεχνήματα, έκθεση καρναβαλικών μασκών από τους μαθητές των σχολείων, κέντρο ...μουσικού εμβολιασμού με djs και, αντί παρέλασης, αιμοδοσία με αποκριάτικη στολή!!!

Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, η καθιερωμένη παρέλαση θα δώσει φέτος τη θέση της σε μια εθελοντική αιμοδοσία. Οι διοργανωτές προτρέπουν όλους τους πολίτες να φορέσουν την καρναβαλική τους στολή και τη μάσκα τους και να δώσουν αίμα στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνεται από το σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών «Η ΑΓΑΠΗ» και την κινητή μονάδα αιμοδοσίας το Γ.Ν. «Γεώργιος Παπανικολάου».

Αξιέπαινη η πρωτοβουλία. Για να χορεύουμε και να γλεντάμε και του χρόνου, όλοι μαζί!

ETEKA_Desktop

eep logo