Ο Πειραιάς κατακτά τη Σιγκαπούρη!

alati plate

Το ALATI, Divine Greek Cuisine, Singapore είναι το μοναδικό (!) εστιατόριο στην κατηγορία Mediterranean, που βραβεύτηκε με ένα Αστέρι στο House of Stars (σαν να λέμε έναν Χρυσό Σκούφο) από το κορυφαίο γαστρονομικό περιοδικό Wine & Dine Magazine, στην ετήσια λίστα του (που κρατά από το 1996!) με τα κορυφαία εστιατόρια της Σιγκαπούρης. Το αποτέλεσμα αποτελεί προϊόν μυστικής γευσιγνωσίας που έλαβε χώρα κάποια στιγμή, το 2020.Το κορυφαίο βραβείο από τον κορυφαίο θεσμό, στην χώρα που αποτελεί την απόλυτη γαστρονομική πρωτεύουσα της Ασίας- σε μια έκταση όσο η μισή Ρόδος, όπου υπάρχουν περισσότερα από 10.000 εστιατόρια!

Καλά όλα αυτά, αλλά τι μας νοιάζει, θα αναρωτηθείτε. Και θα έχετε δίκιο, όσοι δεν γνωρίζετε πως πίσω από το «Αλάτι» της Σιγκαπούρης βρίσκεται (και) ένας βέρος Πειραιώτης! Ο Γιάννης Σεμιτέκολο, οποίος μαζί με τον Γιάννη Μάλλιο δημιούργησαν αυτό το ξεχωριστό εστιατόριο. Και μαζί με τον executive chef του εστιατορίου Αλμπέρτο Σιμιλλίδη που εμπιστεύτηκε το όραμα τους σχεδόν δύο χρόνια πριν, και τους ακολούθησε στην Ασία, πέτυχαν αυτή την σπουδαία διάκριση.

Κι αν η Σιγκαπούρη σας πέφτει μακριά, όταν ξανανοίξουν τα μπαρ κάντε μια βόλτα στην Μαρίνα Ζέας. Στον παράδρομο πριν το γεφυράκι θα βρείτε το «Rockfellas». Mια άλλη κλασσική δημιουργία του Γιάννη Σεμιτέκολο και τον αδελφό του Θανάση που «τρέχει» το υπέροχο αυτό μπαράκι με τα ξεχωριστά του κοκτέιλ!

Pin It

eep logo