Πολιτική αγωγών;

peiraias limani dytika

Η πρόσφατη ανάρτηση του Δημήτρη Μαρκόπουλου σχετικά με την επίσκεψη της Ρένας Δούρου στο Κρατικό (και τις συχνές της καθόδους στη Β’ Πειραιά) προκάλεσε την αντίδραση της πρώην Αντιπεριφερειάρχη Αττικής.
Μια αντίδραση που εκδηλώθηκε όμως με εξώδικο με το οποίο ζητεί από τον βουλευτή της ΝΔ της Β΄ Πειραιά να κατεβάσει την ανάρτησή του! Και στη θέση της να αναρτήσει εντός δέκα ημερών διορθωτική δήλωση που του υπαγορεύει (!), αλλιώς, όπως δηλώνει, θα καταθέσει αγωγή εις βάρος του.

Ευλόγως ο Δημήτρης Μαρκόπουλος συσχέτισε αυτήν την απειλή αγωγής με τις αγωγές που προ ημερών κατέθεσε εις βάρος δημοσιογράφων ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Με δήλωσή του δε, ο Δ.Μαρκόπουλος υπογραμμίζει:
«Ελλείψει πολιτικών επιχειρημάτων ...αγωγές κι εξώδικα. Αντί για αντίλογο ουσίας, η νομική οδός. Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίσαμε και τον οποίο ο λαός πολιτικά καταδίκασε. Ο ΣΥΡΙΖΑ της ποινικοποίησης της πολιτικής. Μη αντέχοντας η Ρένα Δούρου την πολιτική κριτική μου στα πεπραγμένα της, στις «στραβές που έτυχαν στη βάρδια της» (σ.σ. Όπως η ίδια δήλωσε εξάλλου και κανείς άλλος), μου έστειλε εξώδικη διαμαρτυρία ζητώντας να ανακαλέσω αναφορικά με ανάρτησή μου στο Facebook. Επαναλαμβάνοντας το μοτίβο του αρχηγού της Αλέξη Τσίπρα που πρόσφατα κατέθεσε αγωγές κατά δημοσιογράφων, η ίδια θεωρεί πως με αυτόν τον τρόπο βγαίνει από την πολιτική απομόνωση που έχει περιέλθει. Μάταια. Ο λαός έχει μνήμη και θυμάται»..

Το πολιτικό ερώτημα πάντως που προκύπτει είναι αν φύγαμε από την περίοδο των πολιτικών αντιπαραθέσεων και περνάμε σε μια περίοδο «πολιτικής δια των αγωγών». Κάτι όχι και τόσο υγιές για το πολιτικό σύστημα.

ΥΓ.
Ενδιαφέρον προξενεί πάντως το γεγονός ότι η Ρένα Δούρου δεν αναφέρει πουθενά και φυσικά δεν διαψεύδει την εκτίμηση του Δημ. Μαρκόπουλου ότι οι συχνές της κάθοδοι στη Β΄ Πειραιά «προδίδουν» τη διάθεσή της να αναζητήσει εκεί Περιφέρεια για την επιστροφή της στη Βουλή.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα έχουμε να παρακολουθήσουμε δύο τουλάχιστον ντέρμπι. Ένα, προφανές: Μαρκόπουλος-Δούρου. Και ένα δεύτερο πολυεπίπεδο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ της Β’ Πειραιά: Δούρου εναντίον Κασιμάτη, Ραγκούση και Αλεξιάδη.

eep logo